MENÜ

İşte MHK'nın 4 gerekçesi

Abone Ol Google News

Eski bir hakem olarak neler olup bittiğini anlamaya çalışıyorum. Birçok kişiyle görüşmem oldu. TFF yönetim Kurulu’ndan 4 üye ile görüştüm. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in “Hakemlerle ilgili talep MHK’den geldi, konuyu yönetim kuruluna taşıdım, karar oy birliği ile alındı” açıklamasına rağmen konuyu sahiplenen üye görmedim. Bilgisinin olmadığını söyleyen de vardı, yorum yapmak istemeyen de, desteklemiyorum/onaylamadım diyen de... 3 MHK üyesiyle görüştüm. Kararı herkes gibi sosyal medyadan öğrendiklerini, hiçbir fikirlerinin olmadığını söylediler. Böyle bir karara katılmadıklarını ve yanlış olduğunu ifade ettiler. “Ben de katılmıyorsanız neden hâlâ göreve devam ediyorsunuz?” diye sordum, cevap alamadım.

Haberin Devamı

Gelişigüzel liste

Cüneyt Çakır ve ekibi UEFA tarafından görevlendirildikleri maça gitmek üzere alınmış uçak biletleri cebindeyken, Abdulkadir Bitigen Şampiyonlar Ligi maçına gitmek üzere bindiği uçakta 10.000 fit yüksekteyken bu kararı, Türkiye Futbol Federasyounu’nun sitesinden öğrendi. Böyle bir zamanlama, böyle bir yöntem, böyle bir tavır; hakemlikteki olağan akışa uygun değil. Size küçük bir ayrıntı: Excel tablosuna gelişi güzel yazılmış bir liste TFF sitesinden yayınlandı.

Haberin Devamı

Organizasyon dışında!

Listenin en başında Yaşar Kemal Uğurlu’nun ismi var. Hakem işleri müdürlüğünden yayınlanan hiçbir listeyi bu kadar gelişi güzel hazırlanmış görmezsiniz. Bu liste asla hakem yönetim organizasyonunun içinde hazırlanmış bir liste değil. Öyle olsa listenin bir özeni, sıralanmasında bir anlam olur... İle göre, alfabetik ya da klasman kıdemine göre yazılmış olur. Bu listenin hakem yönetim organizasyonunun dışında hazırlandığının belgesi bence budur.

Kalkavan’a tebrikler

Göreve devam edecek olan hakemler dün Riva’da toplandılar. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu salona geldi. “Yaşananları zamanla içselleştireceksiniz!” diye konuşmaya başlar başlamaz, Mete Kalkavan: “İçselleştiremiyorum Başkan!” diye atıldı. Gündoğdu: “İçselleştiremiyorsan güle güle!” dediği anda Mete Kalkavan çoktan salonu terk etmişti. Eski bir hakem olarak bu tavrından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Kalkavan ayrıldıktan sonra Gündoğdu konuşmaya, diğer 14 hakem dinlemeye devam ettiler. Gündoğdu bu operasyonun sebeplerini 4 maddede açıkladı:

  1. Performansı yetersiz olanlar.
  2. Kendini kurumun ve kurulun üzerinde görenler.
  3. Basınla ve siyasetle işini halletmeye çalışanlar.
  4. Gözlemcilerin yaşlarının ilerlemiş olması.

Bahaneler ilginç!

Devamında Gündoğdu, bu listede olmayan isimlerle yolların tam olarak ayrılmadığını; gelecekte bu isimleri VAR’da kullanacaklarını, Alt liglerde hakem olarak görevlendireceklerini, gözlemcileri de mentör yapacaklarını söyledi.

Gündoğdu tarafından açıklanan sebepler çok gerçekçi değil. Performansı düşük dedikleri hakemler ligin en çok maç yöneten hakemleri. Performansı düşük olana o zaman ne diye bu kadar maç verdin diye sormak hakkımız. Basınla ve siyasetle maç alanlar varsa bu maçları veren de sizlerdiniz. Bu hakemleri daha sonra başka kulvarlarda değerlendireceğiz demek de olayı soğutmak ve tansiyonu düşürmek için söylenmiş çocukça bir taktik olabilir. Diğer yandan bıraktırılan gözlemcilerin yaşları da çok ilerlemiş değil.

Ongun ve Duran bırakmadı

Tarık Ongun ve Bahattin Duran’la birlikte hakemliği bıraktıklarına dair haberler medyanın gündemde. Şu anda hakemliği bırakmak gibi bir kararları yok. Hakemliği fiilen bırakmış bir yardımcı hakem de yok. Yardımcı hakemlerin ve gözlemcilerin içinde bu Merkez Hakem Kurulu görevde olduğu sürece görev kabul etmeyeceklerini ifade edenler ve tavır koyanlar var. Yani “Bunlar varsa biz yokuz!” diyorlar ama yarın için beklemedeler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ