MENÜ

İptal doğru, kartlar yanlış!

Abone Ol Google News

Dün akşam oynanan maç, diğer Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarına oranla daha sakin ve problemsiz geçti. Hakemi zorlayacak pozisyonlar yaşanmadı, hakem kritik kararlar vermek zorunda kalmadı. Hakemin, maçın hemen başında Sosa’nın Falette’e yaptığı faulü hoş görmesi kabul edilemez. Sosa dizini bilinçli şekilde öne doğru çıkartarak, rakibi Falette’e sınırları zorlayan bir faul yaptı. Kartın rengi turuncuydu... Minimum sarı olmalıydı ama Uğurlu kart göstermemeyi terci etti. 12’de Nwakaeme’nin Tolgay’ın yüzüne gelen kol darbesi de sarı kart gerektirirdi, hakem oralı olmadı.

Haberin Devamı

Gol iptali doğru

51’de Trabzonspor’un golünün ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu. Topun Nwakaeme’ye Fenerbahçeli oyuncudan sekerek gelmesi kafaları karıştırmasın. Kaleye giden şutları kurtarmak için yapılan hamle sonrası, topun hücum oyuncusunun önüne düşmesi, ‘savunmadan gelen top’ sayılmaz! Kalecinin kurtardığı top gibi kabul edilir. Dolayısıyla gol iptali doğru...

Var’a şans vermeliydi!

77’de Sörloth’un golü faul gerekçesiyle iptal edildi. Pozisyonun tekrarını yayıncı kuruluş maç sırasında göstermedi. Faul var/yok bir şey diyemem ama hakemin ne olursa olsun düdüğü geciktirerek, VAR’a bir şans vermesi gerekirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ