MENÜ

İkinci golde kural hatası yok

Abone Ol Google News

Maçın 27. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içinde Gustavo’nun, Fernandes’in tendonuna bir müdahalesi var. Burada penaltı kararı verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlk yarının son saniyesinde gelen Alanyaspor’un beraberlik golünde ise ciddi bir olumsuzluk var. Fenerbahçe kalecisi Altay topu taca vurduğu zaman, biz ekranda Altay’ın kendi savunma oyuncularına sitem ederken görüntülerini izledik.

Haberin Devamı

Bu sırada hakemin düdük sesini duyarken, maçı anlatan Sayın Ercan Taner: “Hakem Alanyasporlu oyuncunun tacı yanlış yerden kullandığını belirterek, yerinden atılmasını istiyor” dedi. Atılan o taç ile Alanyaspor’un beraberlik golü geldi. Futbol Oyun Kuralları’na göre taç yerinden atılmamışsa, taç rakip takıma geçer! Burada yaşananlar Ercan Taner’in anlattığı gibi olmuşsa bu tacı Fenerbahçelilerin kullanması gerekirdi.

46.dakikada Cisse’nin golünde oyun kuralları açısından bir sorun yoktu. Jailson topu aldığında ona baskı yapan Alanyasporlu Bakasetas ceza sahası dışındaydı. Kural: “Ceza sahasından çıkmayan oyuncu; topa, rakibe müdahale edemez, top için mücadeleye giremez” diyor.

Haberin Devamı

Cisse bunların hiç birini yapmıyor, dolayısıyla sorun yok! Maçın içerisinde Alanyasporluların ve Fenerbahçelilerin penaltı beklediği bir-iki pozisyon daha oldu ancak ben hakemin bu pozisyonlardaki devam kararlarının doğru olduğunu düşünüyorum

YORUM YAZ