MENÜ

İki penaltı verilmedi

Abone Ol Google News

Dün oynanan maçta o kadar çok hakem kararı oldu ki... Sadece bu maçın görüntülerinden bir hakem semineri çıkar. Hakemler açısından çok zor maç oldu. Uzun süre tartışılabilecek kararlara imza attılar. 10. dakikada Ryan Babel’in topu elle düzelttiği için Galatasaray’ın golünün iptali doğruydu. 19’da Lens’in Yedlin’in bileğine bastığı pozisyonda, Yedlin sakatlanarak çıkmak zorunda kaldı. Oyun Kuralları’na göre aşırı güç kullanımı ve acımasızlık içeren müdahaleler kırmızı kartı gerektirir.

Haberin Devamı

Lens’in hareketi masum değil

Ancak bu tür pozisyonlar için MHK’nin özel talimatı var: “Topa sahip olan oyuncu, kontrolündeki topa vurduktan sonra, uzanan ayağının rakibe gelmesi durumunda, bunun kaza olarak değerlendirilmesini ve faul çalınmamasını istiyor.” Dolayısıyla hakemin faul değerlendirmesi yapmaması ve kart çıkartmaması verilen eğitimlere göre doğruydu. Şahsi fikrimi sorarsanız, her oyuncu yaptığı eylemin sonucundan sorumludur ve bu yaptığının bir cezası olması gerekir. Lens’in hareketi masum kabul edilemez.

Haberin Devamı

Donk atılacaktı...

77’de Donk’un rakibine yaptığı hamleye Hakem Palabıyık, faul çalmadı. VAR devreye girdi ve Donk’a kırmızı kart çıktı. Pozisyonu kare kare analiz edersek, Donk’un kramponunun temas ettiği yer rakibinin hassas ve en korunmasız yeri. Buna rağmen müdahalede tam bir yoğunluk yok. Sınırda bir hareket. Hakemin pozisyona faul çalmaması pozisyonu göremediğini gösteriyor. Dolayısıyla gözden kaçan önemli bir ihlal olması dolayısıyla VAR’ın devreye girmesi kabul edilebilir. Sarı kart da çıksa Donk atılacaktı. 86’da Palabıyık’ın çaldığı penaltıya, “basit bir temas” diyenler olabilir. Bence Balkovec, rakibini itiyor ve Kerem hareketli olduğu için dengesini kaybederek düşürüyor. Neticede sana göre, bana göre bir pozisyona VAR devreye girmemeliydi ve penaltı ile kırmızı kart iptal edilmemeliydi. 90+5’de bence Luyindama’nın Mevlüt’ün yüzüne gelen kolu, penaltıyı gerektiriyordu.

YORUM YAZ