MENÜ

İki ihtimal var!

Abone Ol Google News

Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan ve Alper Ulusoy. 3’üne de görev yok. İlk ihtimal MHK performanslarından memnun değil. Diğeri ise hakemi korumak. Hemen maç verip bu kadar konuşulurken ateşe atmamak!

Haberin Devamı

Bu haftanın atamalarına bakınca MHK’nin çok zorlandığını görebiliyorum. MHK üyeleri görevlendirmeleri yapıp arkalarına yaslandığında, kendileri de bu atamaları beğenmemişlerdir. Ama yapacakları çok başka bir şey de yok. Kadro belli. Kadro yetenek ve sayı olarak sınırlı... Kulüplere hakem beğendirmek, performansı yüksek hakem bulmak, uygun maça uygun hakemi yerleştirmek bu kadroyla mümkün olmuyor. Maçın bitirin de hakem sağlamsa, diğerin de VAR sağlam tutuluyor. Ortaya böyle bir atama listesi çıkıyor.

4. hakem bile!

Haftanın hakemleri açıklanınca gözler Çakır ve Kalkavan’ın maçının olup olmadığına odaklandı. İkisinin de maçı yok! Hatta 4. hakem Alper Ulusoy’un da maçı yok. “MHK’nin üç hakemin de performansından memnun olmadığı ve dinlendirildikleri” ilk akla gelen ihtimal olarak duruyor.

Hemen maç risktir!

Haberin Devamı

Diğer bir ihtimal de: MHK “hakemlerini korumak” istemiş olabilir. Bu kadar tartışılan hakemi, hemen ertesi hafta maça atamak risktir. Atadığınızda “Hakemimizin arkasındayız!” mesajı verirsiniz ama olası bir olumsuzlukta yara daha da derinleşir. Çakır ve Kalkavan gibi iki FIFA hakemini de bir hafta maç alamadılar diye, “Harcanmış” hakem konumuna düşürmek doğru değil.

YORUM YAZ