MENÜ

Hükmen mağlubiyet kaçınılmaz

Abone Ol Google News

Akhisar, Süper Lig Statüsü’ne aykırı şekilde isim listesine 13 yabancı oyuncu yazdı. Bu ihlalleri tarif eden, Futbol Müsabaka Talimatı’nın ilgili maddesine göre de “Hükmen Mağlubiyet” kararı kaçınılmaz! Ancak Akhisarspor Başkanı Sayın Hüseyin Eryüksel ve birçok kişinin düşündüğünün aksine; cezalandırma için Beşiktaş’ın müracaatına ihtiyaç yok. Müsabaka Talimatı’nın 23. maddesinde, müsabakaların sonucu tescil edilene kadar, herhangi bir usule aykırı işlem tespit edildiği anda federasyonun gerekli adımları atacağı açıkça belirtiliyor. 2017’de oynanan Adanaspor- Kasımpaşa maçında da aynı gerekçe ile Kasımpaşa, “Hükmen Mağlup” sayılırken, Adanaspor’un herhangi bir müracaatı olmamıştı.

Haberin Devamı

Tahkim yolu açık

Dolayısıyla, Beşiktaş’ın müracaatı beklenmeden, TFF Disiplin Müfettişleri, bu ihlali Hukuk Müşavirliği’ne iletecek ve Hukuk Müşavirliği Akhisarspor’u; hükmen mağlubiyet ve para cezasına çarptırılmak üzere, 1 hafta içerisinde, Disiplin Kurulu’na sevk edecektir. Hükmen mağlubiyet kararı, Disiplin Kurulu tarafından verilecek, kararı haksız bulan taraf için tabi ki Tahkim yolu da açık olacaktır.

Haberin Devamı

Cikalleshi’nin golü iptal

Verilen karar sonrası, maçta gösterilen kartlar geçerliliğini korurken, Akhisarspor’un Cikalleshi ile attığı gol geçersiz sayılarak, TFF resmi sitesinde yayınlanan maç bilgilerinden de silinecektir.

Bir öneri...

Takımlar, maçtan önce TFF tarafından kendilerine verilen şifre ile TFF veri tabanına maç kadrolarını giriyorlar. Yani kamuoyunun maçtan önce TFF sitesinden aldıkları kadrolar, kulüpler tarafından giriliyor. Statüye aykırı sayıda yabancı oyuncu girildiğinde uyarı veren bir altyapının oluşturulması, TFF bilişim görevlileri için çok zor bir iş olmasa gerek...

YORUM YAZ