MENÜ

'Hükmen mağlubiyet' ağır basıyor

Abone Ol Google News

Yarıda kalan maçla ilgili karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından verilecektir. TFF Yönetimi; hakem, gözlemci, temsilci, disiplin müfettişleri, diğer ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulunduracaktır. Karar aşamasında, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 19. maddesini rehber olarak kullanılacaktır. TFF Yönetimi maçın tatil kararını yerinde bulursa, bu maddeye göre verilecek ceza “Hükmen mağlubiyet” olacaktır. TFF Yönetimi yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararını uygun bulmadığı takdirde; müsabakanın kaldığı andaki şartlarıyla yeniden oynanmasına, baştan yeniden oynanmasına veya yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil olunmasına karar verecektir. Hükmen mağlubiyet olmazsa ikinci ihtimal, maçın kaldığı yerden devam etmesi...

Haberin Devamı

Zorunlu sebep denirse...

Geçen sezonki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Şenol Güneş’in kafası yarılmıştı. Aslında o günkü maçın da bugünkü maç gibi hükmen mağlubiyetle tamamlanması gerekiyordu. Ancak 20. maddede diyor ki; zorunlu sebeplerden dolayı maç tatil edilmişse, karşılaşmanın kaldığı yerden aynı koşullarda devamına karar verilir. TFF o gün Şenol Güneş’in kafasının yarılmasını zorunlu sebep olarak gördü ve maçı kaldığı yerden devam ettirdi.

Haberin Devamı

Maçta ne oldu?

Balıkesir-Ümraniyespor maçının ilk yarısı 0-0 biterken, hakemler soyunma odasına gitmeden sahaya inen bir taraftar, hakem Atilla Karaoğlan’a kafa attı. Alkollü olduğu tespit edilen, passoligi olmayan ve daha önce cezaevinde bulunduğu belirtilen bu taraftar gözaltına alınırken, hakem ikinci yarı maça çıkmayıp karşılaşmayı tatil etmişti.

YORUM YAZ