MENÜ

Herkes korkuyor

Abone Ol Google News

Çok uzağa gitmeyeceğim. Son 3 yılı yazıyorum... İlker Coşkun, İlker Meral, Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Abay, Tolga Özkalfa, Bülent Yıldırım, Serkan Çınar... Bir şekilde hakemlikten uzaklaştırılan isimler bunlar. Kimisi kulüplerin, kimisi kişilerin, kimisi yöneticilerin hırslarına kurban gitmiş hakemler bunlar... İki gün önce de bu halkaya Suat Arslanboğa eklendi. Hakemler de bu durumdan memnun olmalılar ki(!) kadroda kalan hakemlerden herhangi bir tepki veren yok. Nasılsa kadro 43 kişi, kolay kolay kendilerine sıra gelmez(!) İşin şakası bir tarafa... "Profesyonel sözleşmesi feshedilmiştir" demek Suat Arslanboğa’nın hakemliğinin teoride bittiği anlamına gelmiyor ama pratikte bir daha Süper Lig’de kolay kolay maç yönetemeyeceği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Sebep Ljajic!

Arslanboğa için alınan bu karara sebep, yönettiği Beşiktaş-Başakşehir maçı. Ulaştığım bilgilere göre sebep kötü yönetiminden öte, Ljajic’in kendisini itmesine tepkisiz kalması. Yani, Arslanboğa’nın sonunu getiren hatası Ljajic’i atmayarak, sahada tutması. Belki de önceden kalan bazı birikimler de vardır ama Zekeriya Alp’i en çok sinirlendiren konu bu... Karar MHK tarafından alınmış. Kesinlikle TFF yönetiminin ya da herhangi bir kulübün dahli yok. MHK’nin 9 üyesi de aynı kararı onaylamış görünüyor. Hakemlere bu şekilde bir mesaj verilmeye çalışılmış. TFF ve MHK tarafında yaşananların fotoğrafı bu.

Haberin Devamı

Psikoloji bozuldu

Ancak olayın bir de kamuoyuna yansıyan ve hakemler tarafından da değerlendirilen yüzü var. Her ne kadar, karar farklı bir sebeple alınmış olsa da kamuoyuna bunu anlatmanız çok kolay değil. Bu karar her şeyden önce hakemleri çok tedirgin etti. 'Yarın benim de başıma aynı son gelir mi?' korkusu yaşıyorlar. En tecrübesizinden, en tecrübelisine kadar hakemlerin psikolojisi maalesef bu... Yaşanan bu süreç bence hakemlerin performansında olumsuz bir yansımaya neden olacaktır. MHK her ne kadar, ‘Hakemliğin menfaati için bu kararı aldık’ diyorsa da benim şahsi fikrim: "Attıkları taş, ürküttükleri kurbağaya değmeyecektir!"

YORUM YAZ