MENÜ

Hatalar gecesi

Abone Ol Google News

9. dakikada Orhan’ın Gökhan’a yaptığı yaralayıcı hareketin karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Bülent Yıldırım’ın atladığı bu kartı, video başında Cüneyt Çakır kaçırmadı ve Ovacıklı doğru bir kırmızı gördü.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır uyardı

50’de Rize’nin golünde Muriç, Roco’yu iterek faul yaptı. Golün iptali daha doğruydu. “Çok net ve açık bir ihlal” olarak değerlendirilmediğinden VAR müdahale etmedi. 59. dakikada benzer senaryo yaşandı. Saadane’nin Vagner Love’a yaptığı faulü göremeyen Yıldırım’ı, Çakır Riva’dan uyardı ve pozisyonu tekrar izleyen Yıldırım penaltıyı verdi. Saadane’nin Love’ın yere destek için koyacağı ayağına darbesi vardı.

Egemen atılmıştı

Penaltı doğruydu. Saadane’nin kaçan penaltı sonrası “Yukarıda Tanrı var” anlamına gelecek jesti, sarı kartı gerektiriyordu, Yıldırım da gereğini yaptı, ikinci sarıyı çıkarttı. Penaltı kararı sonrası, Adriano kendisine verilen sarı kartın iptali için Yıldırım’a itirazda bulundu. Protokole göre; umut vadeden ataktan gösterilenler dışındaki sarı kartlar iptal edilemiyor. Adriano, bu gereksiz itirazı sırasında TV işareti yaptı. Hakeme ya da diğer hakemlere bu işareti yapmak sarı kartı gerektirir. Adriano bu dakikada 2. sarı kartla ihraç edilmeliydi. Erzurumlu Egemen hafta sonu Kasımpaşa maçında aynı sebeple kırmızı kart görmüştü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ