MENÜ

Hakemi VAR kurtardı

Abone Ol Google News

Atilla Karaoğlan gecenin en şanslı kişisiydi. Sayısız kart, faul hatalarının yanında, iki penaltı ve bir kırmızı kart hatası yaptı. Sarı kartlık faul yapan oyuncunun lehine faul çaldı. 7 faul yapan Necip ancak uzatma dakikalarında sarı kart gördü. Oyuncuların iyi niyeti ve kulübedekilerinin sağduyusu sayesinde fazla gerginlik yaşanmadı. Yaptığı hatalar sonuca direk yansımadığı için hedef olmaktan kurtuldu. Özgür Yankaya’nın yerinde müdahaleleri onu ipten aldı.

Haberin Devamı

21’de Samet ceza sahasında Cenk’i düşürünce Karaoğlan doğru bir penaltı düdüğü çaldı. Samet’e çıkan sarı kart da doğruydu. Çok önceleri değişen kurala göre, savunmacı top için mücadele ederken penaltı yaparsa, çifte cezalandırma olmuyor. Bariz gol şansı varsa bir alt ceza olarak sarı kart kullanılıyor.

Yankaya yanılmadı

60’da Szymanski, Bailly’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Çok açık penaltıydı ancak çok iyi yerde bulunan Karaoğlan pozisyonu devam ettirdi. VAR Özgür Yankaya yerinde bir müdahaleyle penaltı kararı verdirdi.

74’de Tayfur Szmanski’yi düşürünce hakem direk kırmızı kartına başvurdu. Pozisyonda bariz gol şansı yoktu çünkü Amartey, Szmanski’yi savunacak mesafedeydi. Sarı kart doğruydu. Doğru karar bulundu.

Haberin Devamı

88’de Szmanski’nin ortasında top Bailly’nin koluyla buluştu. Karaoğlan yine “Devam!” dedi, VAR Yankaya yine yerinde bir müdahaleyle hakemin hatasını düzeltti. Bailly, sol konunu başının hizasına kadar kaldırarak vücudunu genişletmişti. Karaoğlan yanıldı, Yankaya yanılmadı!

YORUM YAZ