MENÜ

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu takdiri hak etti

Abone Ol Google News

Maçın 13. dakikasında Akhisarspor'un golü, VAR müdahalesi ile iptal edildi. İzleyenler kaleye şut atıldığında ofsayt var zannettiler. Oysa ofsayt golden birkaç pas önce yaşanmıştı. Bu tür pozisyonlarda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi gerekir. Dünya Kupası’nda olduğu gibi, Video Operasyon Odası’nda hangi kararın, hangi görüntüye göre değiştiği bilgisinin maçı anlatan yayıncı kuruluş görevlisine ulaştırılması sorunu çözecektir.

Haberin Devamı

Hakem 42. dakikada Serdar Aziz’in pozisyonuna “Penaltı” dedi. Serdar’a bir müdahale var ama bu bence penaltı için yeterli değildi. 78. dakikada da Muslera’nın Manu’ya müdahalesine de penaltı düdüğü çaldı. Bu pozisyonda da Manu’nun kendini kolay yere bıraktığını ve penaltı verilmemesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak iki pozisyon da hakem yorumudur ve penaltı diyenlere de saygı duyarım.

Kart gösterilmemesi doğru

Pozisyonda Muslera’ya kart gösterilmemesi doğruydu. Değişen kurala göre; nasıl ki penaltı verilmişse kırmızı yerine sarı gösteriliyorsa, sarı kartlık hareketlerde de artık kart gösterilmiyor. Yaşar Kemal Uğurlu, diğer maçlardaki gibi “Ben görmezden geleyim, nasıl olsa bir sorun varsa VAR uyarır” demeden, yanlış da olsa gördüğünü çalma gayreti içerisindeydi. Bu yönüyle takdiri hak etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ