MENÜ

Haftanın hakemi Halil Umut Meler, tek olumsuz performans Uğurlu'dan

Abone Ol Google News

Hakemler lige çok kötü başlamışlardı ve neredeyse her maçta hakem hatası konuşuluyordu. Milli maç arasında MHK’nin yeni başkanı Ahmet İbanoğlu hakemleri Riva’da topladı ve hepsiyle tek tek görüştü. Kimine ihtiyacı olan morali verdi, kimilerini kibar kimilerini de biraz sert uyardı. MHK olarak beklentilerini aktardı.

Haberin Devamı

Yapılan bu toplantı hakemlerin performansına olumlu yansımış görünüyor. Beşinci hafta bu sezonun en iyi hakem performanslarının yaşandığı hafta oldu. Umarız hakem performansları artarak devam eder. Bu iyiye gidiş bir haftalık tesadüf mü, yoksa lig geneline yayılacak mı, bunları zamanla göreceğiz. Umarım ikinci seçenek gerçekleşir.

Haftanın Hakemi: Halil Umut Meler

Haftanın Hayal Kırıklığı : Yaşar Kemal uğurlu

Galatasaray-Samsunspor / Cihan Aydın

Önemli maçlarda yeni yeni boy göstermeye başlayan hakemimiz, büyük oranda sorun yaşamadığı bir maçı geride bıraktı. Çok fazla kritik karar vermek zorunda kalmadı. 5.dakikada İcardi’nin yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verilse daha doğru bulurdum.

Haberin Devamı

58.dakikada Torreira’nın yerde kaldığı pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Hatta Galatasaraylı oyuncu hakem yakalasa aldatmadan sarı kartla cezalandırılabilirdi. Samsunspor’un serbest vuruştan gelen 2.golünden önce hakemin faul karı doğruydu.  

81.dakikada Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu’nun ve 90.dakikada Samsunsporlu Dimata’nın Penaltı bekledikleri pozisyonlarda da hakemin devam kararları doğruydu.

Kayserispor-Gaziantep FK / Ümit Öztürk

Ümit Öztürk lige iyi başladı ve iyi gidiyor. 5 haftada 3.maçını yönetti, yine sorunsuz bir maç tamamladı. Haftanın en iyilerinden biriydi. Maçta Kayserispor lehine 5.dakikada verilen penaltıda yanılmadı. Penaltı kararı doğruydu. Jevtovic rakibi Karimi’ye net bir faul yapıyor.

Konyaspor-Rizespor / Bahattin Şimşek

Şimşek de lige iyi başlayan ve iyi götüren hakemlerden. Maç boyu standardını korudu. Kart ve faul tespitlerinde doğruluk oranı yüksekti. 87.dakikada Soner’in Minchev’e faulünde Rizespor lehine doğru bir penaltı düdüğü çaldı.

Adana Demirspor-Pendikspor / Mert Güzenge

Maçta Mert Güzenge’ye çok iş düşmedi. Rahat ve sorunsuz bir maç çıkarttı. Adana Demirsporlu Niang’ın golünde Özgür Ertem tarafından yanlış kalkan ofsayt bayrağını neyseki VAR düzeltti ve gol kararı verildi. Güzenge her ne kadar skora etki eden hata yapmasa da 3-4 sarı kart hatası vardı. Disiplin uygulamalarında daha dikkatli olması gerekir.

Fenerbahçe-Antalyaspor / Halil Umut Meler

Sonucu değiştirecek bir hata yapmadan, tecrübesinin de sayesinde başarılı bir performans gösterdi. Maçta atılan 5 golün ikisine direk katkı sundu. Ders niteliğinde avantajlar oynattı. Fenerbahçe’nin ikinci golü öncesi Buksa’nın, Antalyaspor’un ikinci golü öncesi Zajc’ın yerde kalıp faul beklediği pozisyonlarda hakemin devam kararları doğruydu, goller temizdi. Elbette bazı kart ve faul hataları oldu ama bunlar maçın gidişatını etkileyecek hatalar değildi. Bence haftanın en iyi hakemlerinden biriydi.

İstanbulspor-Başakşehir / Direnç Tonusluoğlu

Maç boyu enerjik göründü. Faul ve kart standardı kabul edilebilir seviyedeydi. Maç 1-0 deplasman takımının üstünlüğü ile devam ederken, 64.dakikada İstanbulsporlu Ethemi’nin yerde kaldığı pozisyon bence penaltıydı. Hakemin devam kararı hatalıydı.

Haberin Devamı

Alanyaspor-Kasımpaşa / Turgut Doman

Fazla zorlanmadan ve kritik pozisyonlarla karşılaşmadan başarılı bir maç tamamladı. Oyuncuların iyi niyetli oluşu işini fazlasıyla kolaylaştırdı. Turgut Doman enerjik ve hareketliydi. Maç boyu konsantrasyonunu korudu ve hata yapmadı.

Trabzonspor-Beşiktaş / Volkan Bayarslan

Zor geçmeye aday maçta, tecrübesinin de yardımıyla otoritesini kurmayı başardı. Oyunculara kendisini kabul ettirdi ve fazla zorlanmadı. Kritik kararları vardı, yanılmadı. Özellikle Beşiktaş’ın 58.dakikada kazandığı golü yardımcı hakem Deniz Caner Özaral’ın yardımıyla iptali son derece doğruydu. Ancak burada Colley sarı kart da görmeliydi.

31.dakikada Mendy’nin SAlihe faulünde mutlaka sarı kart çıkmalıydı. Mendy 52.dakikada Hadziahmetovic’e faulünde bu kez doğru bir sarı kart gördü. 69.dakikada Aboubakar’ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Penaltı yoktu.

90+3’üncü dakikaya kadar kabul edilebilir seviyede bir maç çıkartan Bayarslan’ın bu dakikada sınıfta kaldığını düşünüyorum. Önce hatalı taç kararını yardımcı hakemi düzeltti. Ardından Gedson’a yapılan faulü atladı. Sonrasında ise sahada gereksiz bir gerginlik başladı. Bu dakikaları Bayarslan yönetmekte zorlandı. Önce Rosier Bakasetas’ın boğazına sarıldı, ardından Bakasetas aynı şekilde karşılık verdi. İki oyuncunun gördüğü sarı kart yeterli değildi. İki oyuncunun da kırmızı kart görmesi gerekirdi. O kargaşada topu kalabalığa doğru atan Gezzal ve gerginliği arttıran Gedson da mutlaka sarı kart görmeliydi.

Haberin Devamı

Fatih Karagümrük-Hatayspor / Yaşar Kemal Uğurlu

Haftanın başarılı performansları arasında, belki de tek olumsuz performans ondaydı. Çok koşmadan, pozisyonları uzaktan takip etmeyi tercih eden, sakin kalmakla umursamaz olmak arası bir yerde maçı yönetti.

68.dakikada Hatayspor atağında Dadashov yerde kalınca penaltı noktasını gösterdi. Oysa pozisyonda penaltıyı gerektirecek bir müdahale yoktu. VAR müdahale etti ve Yaşar Kemal Uğurlu’ya ikinci bir şans geldi. Ama Uğurlu pozisyonu ikinci kez kenarda izleme şansı yakalamasına rağmen kararının arkasında durdu ve hatasında ısrarcı oldu.

Sivasspor-Ankaragücü / Çağdaş Altay

Çağdaş Altay haftanın genelinde olduğu gibi başarılı bir hakem performansına imza attı. Genç hakem kullandığı beden dili, enerjik tavırları ve konsantrasyonu ile ilerisi için olumlu sinyaller verdi.

Maçın hemen başında Tolga Ciğerci’ye göstermediği bir sarı kart gibi bir kaç sarı kart hatası olsa da N’Jie’ye gösterdiği iki sarı kart da yanılmadı. Sivaslı oyuncuyu doğru şekilde oyundan ihraç etti.

 

YORUM YAZ