MENÜ

Haftanın hakem atamaları

Abone Ol Google News

Merkez Hakem Kurulu, tabir yerindeyse “patlak lastik” üzerinde lige başladı. Bu sezon işin içinden nasıl çıkacaklar, ligin sonunu nasıl getirecekler, gerçekten meraktayım.

Haberin Devamı

“8 Mart hakem kararları” sonrası futbol yönetiminde büyük bir sarsıntı yaşandı. Yaşananlar, mevcut TFF ve MHK’nin görevden ayrılmasına kadar uzandı.

Yeni TFF yönetiminin göreve başlaması ve yeni MHK’yi atamaları temmuz ayı ortasını buldu.

Dolayısıyla MHK’ye, yeni sezonu planlayabilmeleri için yeterli süre kalmadı. Yeni bir kadro oluşturamadılar ve Fırat Aydınus’un bırakması sonrası geçen yıldan kalan 25 kişilik kadro ile yola devam kararı aldılar.

Fakat lig başlamadan Cüneyt Çakır da hakemliği bıraktı. Alper Ulusoy VAR kadrosunu tercih ederek, artık hakemlik yapmayacağını MHK’ye bildirdi.

Halil Umut Meler, Hüseyin Göçek, Erkan Özdamar ve Tugay Kaan Numanoğlu da sezona başlamadan sakatlanınca, ellerinde sadece ve sadece 19 hakem kaldı. Ve bu 19 kişi moral, motivasyon ve tecrübe olarak yeterli isimlerden oluşmuyor.

MHK ilk haftadan nispeten tecrübeli ağırlıklı 9 hakemi kullanmıştı. İkinci hafta ise ilk hafta görev almayan 10 hakemin dokuzuna görev vermişler. Bu hafta ise genelde tecrübesi daha az isimler sahada olacak. Genç ve tecrübesiz isimlerle ilgili fikir sahibi olacağımız bir hafta olacak.

Haberin Devamı

Galatasaray maçına ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kadir Sağlam’ın hakemlik yeteneklerinin iyi olduğunu düşünenlerdenim. Henüz tecrübe kazanmadan zor geçmeye aday bu tarz maçlara atamak, onun kariyeri açısından fayda değil zarar getirecektir.

YORUM YAZ