MENÜ

Güvenli liman Halil Umut Meler

Abone Ol Google News

Meler, MHK’nın güvenli limanı gibi. Başarılı ya da başarısız olması fark etmiyor, sürekli zorluk derecesi yüksek maçlarda sahaya sürülüyor. MHK, derbide kendisi açısından en az sorun oluşturacak ismi atamış. MHK, bu hafta diğer maçlar için yaptığı atamalarında aşırı özensiz davranmış. Çok riskli atamalar yapmışlar. Performansı vasatı aşamayan isimlere görevler dağıtılmış. Zor bir hafta bizi bekliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi pazar akşamı Vodafone Park'ta ağırlayacağı mücadeleyi yönetecek olan Halil Umut Meler, sürpriz bir atama değil. İsmini tahmin etmekte zorlanmamıştık. MHK’lar genellikle, derbiye düşündüğü ismi önceden planlar ve o hakeme sorun yaşamasın diye bir önceki hafta maç vermezlerdi. Meler, geçtiğimiz hafta Sivasspor-Karagümrük gibi MHK açısından çok önem arz etmeyecek bir maçta görevliydi. Buradan iki sonuç çıkartılabilir... İlki: MHK bu derbiye Meler’i düşünmüyordu, son anda kararını değiştirdi.

Her derbiye aday...

İkincisi: MHK’nın eli o kadar sıkıştı ki maçlara yeterli performans düzeyinde hakem bulamıyor ve tek bir hakemi bile kenarda tutacak lüksü kalmadı. Bana bu ikinci seçenek daha yakın geliyor. Meler, kariyerinde kısa sürede ciddi mesafe kaydetti. Şampiyonlar Ligi’nde düdük çalma başarısı gösterdi. Türkiye’de her derbiye aday olmaya başladı. Daha tecrübeli olan isimlere nazaran bagajı daha boş... Son zamanlarda Meler, MHK’nın güvenli limanı gibi. Başarılı ya da başarısız olması fark etmiyor, sürekli zorluk derecesi yüksek maçlarda sahaya sürülüyor.

Haberin Devamı

Daha az tartışılacak...

Hakemlerin ağır eleştiri konusu olduğu şu dönemde, atamayı hatalı bulmak mümkün görünmüyor. MHK, kendisi açısından en az sorun oluşturacak ismi atamış. Çünkü performansı daha yüksek olan ve ismi açıklandığında daha az tartışılacak başka bir isim şu an için ellerinde yok!

YORUM YAZ