MENÜ

Gustavo atılmalı rafael kararı hatalı

Abone Ol Google News

12. dakikada Gustavo'nun hareketi kırmızı kartın tarifi gibiydi, acımasız şekilde rakibe müdahale etti. 70'te Rafael'in teması yoktu dolayısıyla verilen ilk sarı yanlıştı.

Haberin Devamı

Dün akşam oynanan maçın hakemi Bahattin Şimşek, son zamanların flaş ismi. Zorluk derecesi yüksek maçlarda görev alıyor. Ben her yönettiği maçlardan sonra şu cümleyi söylediğimi hatırlıyorum: “Şimşek henüz maçlarında problemli pozisyonlarla karşılaşmadı. Karşılaştığı gün, zor anlarda neler yapacak hep birlikte göreceğiz” demiştim. Dediğim gibi oldu ve ilk zor maçında tutarsız kararlara imza attı. Maçın 5. dakikasında Hasan Ali lehine çalınan faul hatalıydı. Pozisyonda faul yoktu.

O faul kullanıldı ve Başakşehir golü buldu. Maçın 12.dakikasında Gustavo’nun hareketine hakem sarı kartını gösterdi. Pozisyonda Gustavo kramponunun vidaları rakibe dönük, ayakları dizden gergin ve zeminden yüksekte, topun üzerinden, yaralayıcı, acımasız şekilde rakibe müdahalesi vardı.

Rafael'den sonra kontrolü kaybetti

Bu müdahale kırmızı kartın tarifi gibiydi. Hakem VAR’dan pozisyonu tekrar izlemesine rağmen sarı kartta ısrarcı olarak bence önemli bir yanlışa imza attı. 60. dakikada Fenerbahçe’nin ikinci golü kornerden geldi. Golden önceki korner kararı hatalıydı. Top Fenerbahçeli oyuncudan auta çıkmıştı. 70. dakikada Rafael aynı anda iki sarı kart görerek, kırmızı kartla oyundan atıldı. Aslında Rafael’in rakibine teması yoktu. Bir faul varsa yapan Skrtel’di. Dolayısıyla ilk sarı kart yanlıştı. Sonraki tepkisine çıkan ikinci sarı kart ise doğruydu. Rafael’in kırmızısı sonrası ise hakem maçın kontrolünü kaybetti. Faul hatalarıyla dolu, kart standardı olmayan bir maç yönetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ