MENÜ

Golün iptali doğru karar

Abone Ol Google News

İkili mücadelelerin fazla yaşanmadığı, topun çok fazla ceza sahası içine girmediği bir maç izledik. Tartışılacak da çok fazla pozisyon olmadı. 36. dakikada Valencia’nın ortasında Fenerbahçeliler penaltı beklediler ancak Denizlisporlu savunma oyuncusunun kolu açık değildi. Bu klasik bir çarpmaydı ve hakemin devam kararı doğruydu.

Haberin Devamı

Samatta’nın şortuna değdi

84. dakikada İrfan Can’ın golü VAR müdahalesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Top Slazai’den sektiğinde Samatta ofsayt pozisyonundaydı. Kaleci ters köşeye yatmıştı, topu görüyordu, Samatta hareketsizdi, kaleciyi etkilemiyordu ancak top Samatta’nın şortuna dokunarak kaleye girmişti. Dolayısıyla bu gol Samatta kaleciyi etkilediği için değil, topa temas ettiği için iptal edildi. Kaleciyi etkilediği için iptal edilecek olsa, hakemin saha kenarına gelerek pozisyonu bizzat izleyerek karar vermesi gerekirdi.

Kural belli

“Topun şorta dokunması yeterli mi?” diye düşünenler olabilir. Topun oyuncunun ekipmanlarına dokunması da oyuncuya dokunması anlamına gelir. Top oyuncunun kramponunun vidasına dokunduğunda oyuncuya temas etti kabul ediyorsak, şorta dokunmasını da öyle kabul etmeliyiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ