MENÜ

Golden önce el var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alper Ulusoy genç FIFA hakemlerimizden. FIFA kokartı taşıyan bir hakemin sahada ekstra özelliklerinin olması, zor anlarda kritik kararlar verebilmesi gerekir. Oysa ki Ulusoy sakin giden maçlarda fiziği ve koşusuyla güzel görüntüler verirken, kendisine görev düştüğünde doğru düdükler çalamıyor. Bu sene görev yaptığı 4 büyük maçlarına bakarsanız, ne dediğimi anlarsınız.

Maher tokat attı

Maçta Ulusoy’a 86. dakikaya kadar iş düşmedi. Tam bu dakikada Osmanlıspor lehine faul vermesi gerekirken, Fenerbahçe lehine faul verdi. Hasan Ali üzerine düşen Maher’i itti. Maher ise karşılığında Hasan Ali’ye tokat attı. Burada tokatın şiddeti, rakibe ne kadar temas ettiği önemli değildir. Çünkü “Vurmak ya da vurmaya teşebbüs etmek” her şartta kırmızı kartı gerektirir. Maher’in kartının rengi kırmızı olmalıydı.

Koray’a direkt kırmızı

Oyunun son anlarında Fenerbahçe’nin golünde Mehmet Topal topu net bir şekilde eliyle düzeltti. Gol geçersiz sayılmalıydı ancak Ulusoy orta noktayı gösterdi. Daha önceden sarı kartı olan Topal, gol iptal edilse ikinci sarıdan atılacaktı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Koray topu Ulusoy’un üzerine vurdu. İkinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü. Hakem, bilinçli yapılan; kendi otoritesine ve onuruna karşı gerçekleşen bu eyleme direkt kırmızı kartını çıkarsa, daha şık olurdu.

YORUM YAZ