MENÜ

Gol ofsayt Emre atılmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün oynanan maçta biri yardımcı hakemden olmak üzere; sonucu değiştiren iki önemli hakem yanlışı vardı. Başakşehir’in ofsayttan gelen golüne müsaade eden yardımcı Ceyhun Sesigüzel; geçtiğimiz hafta Kayserispor-Fenerbahçe maçında da önemli bir ofsayt hatasına imza atmıştı. Mete Kalkavan ise sezon başından beri istenilen seviyeye bir türlü ulaşamamış ve yönettiği maçlarda ciddi eleştirilere maruz kalmıştı. Yakın zamanda yönettiği Konyaspor-Galatasaray maçında da başarısız ayrılmıştı.

Atanması hataydı

Yusuf Namoğlu’nun çağdaş hakem yöneticiliği yerine; çağdışı ama günü kurtarmaya dayalı yönetim anlayışının, her geçen hafta Türk hakemliğine zarar vermeye başladığı bu maçla kanıtlanmıştır. Normal şartlarda böylesine önemli bir maça atanacak performans düzeyine sahip olmayan iki hakemin bu karşılaşmaya verilmesi, peşinen hataya davetiye çıkartmaktı. Ancak Mete Kalkavan’a iki takım da itiraz etmez; Mete Kalkavan da Ceyhun Sesigüzel’den ayrılmaz mantığı işi bu noktaya getirmiştir.

Top ile alakası yok

Başakşehir’in ilk golünde 15. dakikada; golün ortasını yapan Visca ofsayt pozisyonundaydı. Bu pozisyona bayrak kaldırmayan Ceyhun Sesigüzel önemli bir hataya imza atmış oldu. Maçın 19. dakikası oynanırken Emre Belözoğlu topsuz alanda Josue’ye dirsek attı. Topsuz alanda bu tür şiddetli hareketlerin hiçbir şekilde cezasız kalmaması gerekir. Top için mücadele edilmeyen sırada, bilinçli ve sportmence olmayan şekilde yapılan bu hareketlerin karşılığı kırmızı karttır. Altını çizelim, bu tür hareketlerde şiddet aranmaz

YORUM YAZ