MENÜ

Gol iptal edilmeliydi

Abone Ol Google News

Dün akşam oynanan maç ilk sekiz haftanın hakem kararları açısından en çok konuşulacak maçı olacaktır. Maçta hakemleri zora sokacak çok fazla pozisyon oldu ve hakemler çoğunlukla yanlış kararlar verdiler. Maçın 18. dakikasında Rizespor’un golü öncesi bir değil iki tane faul vardı. Önce Cemali, Berkan Kutlu’yu formasından çekerek düşürüyor ardından da Umar, topla hiç oynamadan rakibini bozarak topu kazanıyor. Golün faul gerekçesiyle iptali gerekirdi. Maçın 37. dakikasında Sabo’nun sarı kart gördüğü pozisyonda Cicaldau’ya yapılan faule sarı yerine kırmızı kart çıksaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Cicaldau şanslıydı, Sabo’nun ayağı tam bileğe oturmadı.

Haberin Devamı

Utanç dakikası

40. dakika benim açımdan Türk hakemliği adına utanç dakikasıydı. Muslera yardımcı hakeme yaptığı el kol hareketleri nedeniyle haklı bir sarı kart gördü. Kartı gördükten sonra tepkisini artırarak hakeme itirazına devam etti. En nihayetinde hakemi protesto için önündeki topu uzağa vurdu. Bu dakikada Muslera ikinci sarı kartı görerek maçtan atılmalıydı. Anlaşılmaz şekilde Ali Palabıyık önünde gerçekleşen bu olayı görmezden geldi ve ikinci sarı kartını çıkartmadı. Takımlardan ve kişilerden bağımsız söylüyorum. Bir hakem böyle bir pozisyonu görerek görmezden geliyorsa; söz artık bitmiştir.

Haberin Devamı

Halil'in de faulü var

82. dakikada Muhammed Mostafa, Holmen’in yüzüne koluyla bir temasta bulundu. Bu net bir sarı kartı. Mohammed’in ikinci sarı karttan ihracı gerekirdi. 87. dakikada Rizespor lehine verilen penaltı kararı ve Berkan’ın gördüğü kırmızı kart doğruydu. Maçın 101. dakikasında Diagne’nin attığı golden önce; Galatasaray’ın atağı başlarken, Halil’in, Alberk’e net bir faulü var. Diagne’nin yaptıklarından bağımsız sadece bu faul bile golün iptalini gerektirirdi.

YORUM YAZ