MENÜ

Geçen sezonun faturası!

Abone Ol Google News

Yeni MHK gelecek sezon görev yapacak hakemlerin klasmanlarını açıkladı. Yusuf Namoğlu’yla başlayan sezon, Sabri Çelik’le devam etti ve sezonun değerlendirmesini Zekeriya Alp yapmak zorunda kaldı. Böyle bir süreç sonunda oluşturulan klasmanların sağlıklı ve eleştirilerden uzak olması beklenemez. Belirli eleştiriler mutlaka olacaktır. Açıklanan klasmanlarda iki husus dikkat çekiyor. İlki: Süper Lig Hakem kadrosu ile 1. Lig Hakem kadrosu birleştirilerek tek kadro yapıldı. Artık Süper Lig ile 1. Lig’e atanacak hakemler farklı kadrolardan değil aynı havuz içerisinden atanacak. Böylece geçtiğimiz yıl 1. Lig kadrosunda bulunan 21 hakem bu sezon Süper Lig’de maç yönetme şansı yakalayacak.

Haberin Devamı

Böyle bitmemeliydi

İkinci ve en önemli konu ise Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar’ın hakemlikten el çektirilmiş olmaları. Belli ki geçtiğimiz sezonun son 5 haftasında yaşanan hakem hatalarının faturası bu iki hakeme çıkartılmış. Hakemlik kariyeri başarılarla dolu olan ve 1 yıl daha hakemlik yapma imkanı olan Yıldırım’ın bu şekilde hakemlikten uzaklaşması eski bir hakem olarak beni fazlasıyla üzdü. Ona yakışan veda böyle olmamalıydı.

Haberin Devamı

Çınar’ın 5 yılı vardı

Serkan Çınar’ın ise önünde daha 5 yılı vardı. Rizespor-Galatasaray maçı hakemliğinin sonu oldu. Aslında Çınar geçtiğimiz sezon ortalarda görünmüyordu. Sabri Çelik’in göreve geldiği 15 Şubat tarihine kadar ligde sadece 3 maç yönetmişti. Çelik 25. hafta itibariyle Çınar’a ardı ardına maç vermeye başladı. Önce Beşiktaş’ın, ardından Başakşehir’in zirveyi ilgilendiren maçalarına atadı. Her maçta akılda kalan majör hatalar yaptı. Beinspor’da ve gazetem Fanatik’te Serkan Çınar atamalarına dikkat çektim. Bu kadar hataya rağmen yoluna devam etmesine anlam veremiyordum. Rize- Galatasaray maçına atandığında ise şaşkınlığımı üst perdeden dile germiştim. Rize’de olanlar da hepinizin malumu... Sonuçta Serkan Çınar hakemlikten el çektirildi.

YORUM YAZ