MENÜ

Galatasaray'ın penaltısı atlandı

Abone Ol Google News

Derbinin 20. dakikasında Serdar Aziz’in dirseği, topsuz alanda Donk’un yüzüne geldi. Top, her ne kadar Altay’ın elinde kalsa da ve o bölgeye gelmemiş olsa da bu darbe, çok netti ve kontrolsüzdü. Galatasaray lehine penaltı kararı verilerek sarı kart gösterilmesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Dün akşam oynanan derbinin ilk dakikasından son dakikasına kadar maç, hakemlerin kontrolünde oynandı. Oyuncular da genelde iyi niyetli ve hakeme saygılıydılar. Hakemler, kritik kararlar vermek zorunda kaldılar. Maç süresince hakemin sarı kart hataları ve faul değerlendirme hataları oldu.

20. dakikada Serdar Aziz’in dirseği, topsuz alanda Donk’un yüzüne geldi. Top, her ne kadar Altay’ın elinde kalsa ve o bölgeye gelmemiş olsa da bu darbe çok netti ve kontrolsüzdü. Ben, Galatasaray lehine penaltı kararı verilerek sarı kart gösterilmesi gerektiği fikrindeyim. 26. dakikada kafa topu mücadelesinde Donk’un Altay’a faulü gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Faul hatalıydı. 45+1’de Linnes-Valencia mücadelesinde Galatasaraylılar penaltı beklediler. Valencia’nın Linnes’in baldırına diziyle bir teması var ama bu temasın Linnes’i düşürecek bir temas olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla hakemin devam kararını doğru buluyorum.

Haberin Devamı

Ofsayt çizgisine inanmak zorundayız

Oyunun 75. dakikasında Fenerbahçe’nin Ozan’la kazandığı gol, VAR müdahalesi ile ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu çizgiler hakemler tarafından VAR odasında çiziliyor ve doğruluğuna inanmak zorundayız. Şunu belirtmeliyiz ki gözle tespit edilebilecek bir ofsayt değil. 90+5’te Donk-Cisse mücadelesinde, Donk’un eli rakibinin üzerinde ama bence çekmiyor, itmiyor ve rakibini tutmuyor. Hakemin devam kararı doğruydu.

YORUM YAZ