MENÜ

Finale Çakır yakışır

Abone Ol Google News

Cüneyt Çakır ve ekibi, Hırvatistan-İspanya maçında EURO2020'deki en iyi hakem performansına imzalarını attı. Şampiyona tarihinin en çok maç yöneten ismi olan Çakır, Wembley'deki finali yönetmeye en yakın isim.

Haberin Devamı

En son Hırvatistan-İspanya maçında görev yapan Cüneyt Çakır ve ekibi, Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor. Çakır böylesi bir maçı 120 dakika kontrolünde tuttu. Oyunun akışına ve güzelliğine katkıda bulundu. Yardımcılarıyla mükemmel bir işbirliği, oyuncularla arasında harika bir iletişim vardı. Geri planda kaldı ve gerektiğinde devreye girdi. Bunu asla Türk oldukları için söylemiyorum... İki rakibi var... Turnuvanın şu ana kadarki en başarılı hakem performansını sergilediler. Final maçı için hakem seçerken UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rossetti’nin tek kriteri performans olacaksa, Çakır şimdiden 11Temmuz'da Wembley’deki maçın tek adayı konumuna gelmiş durumda. Çakır, katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası’nda toplam 9 maç yöneterek rekor kırdı. Final adaylarından Turpin ve Lahoz, eve dönerek final şanslarını kaybetmişlerdi. Bence Kuipers, Felix Brychve Çakır şu an finale en yakın isimler.

Haberin Devamı

Haksızlık olur

Belçika-Portekiz maçındaki yönetimiyle Alman Brych finale giderse, Avrupa’da futbolun siyasetinin ne kadar adaletsiz yürüdüğüne şahit olmuş oluruz. Hollanda’nın elenmesi ise Kuipers’e yaradı diyebiliriz. Kuipers’e son turnuvası diye öncelik sağlanmaya çalışılırsa, Çakır’a haksızlık edilmiş olur. İngiltere sınırları içerisinde oynanmış uluslararası maçlarda en çok düdük çalma rekorunu elinde bulunduran Çakır’a, Wembley’deki Avrupa Şampiyonası Finali’ni yönetmek çok yakışacak.

YORUM YAZ