MENÜ

Ekstra rapor olmazsa 1 maç

Abone Ol Google News

Hakem hatalı olarak 'devam' dedi. Sergen Yalçın bu karara sinirlenerek oyun alanına girerek topa vurdu. Oyunda olan topa bir teknik sorumlunun müdahale etmesi kırmızı kartı gerektirir, karar doğru. Hakemler kırmızı kart sonrası hocanın diyaloglarıyla ilgili rapor düzenlemezlerse Sergen Hoca'nın alacağı ceza bir maçı geçmez.

Haberin Devamı

DAKİKA 19: Rosier’in ortasında Batshuayi yerde kaldı ve penaltı bekledi. Batshuayi’nin kendini kolay yere bıraktığı fikrindeyim. Hakemin devam kararı doğruydu.

DAKİKA 34: Hakem Sivasspor lehine penaltı kararı verdi, hemen öncesinde ofsayt bayrağı kalkınca penaltıyı haklı olarak iptal etti. Burada 'Rosier topla bilerek oynuyor!' tartışması olabilir. Ancak Sivaslı Henrique Rosier'le top için mücadeleye girdiği ve etki alanında olduğu için Rosier'in topla oynuyor olmasının önemi olmaz. Pozisyonda ofsayt kararı doğru.

DAKİKA 43: Felix Can'a net bir faul yaptı. Hakem hatalı olarak 'devam' dedi. Sergen Yalçın bu karara sinirlenerek oyun alanına girerek topa vurdu, hakemden kırmızı kart gördü. Oyunda olan topa bir teknik sorumlunun müdahale etmesi başlı başına kırmızı kartı gerektirir. Hakemin kırmızı kart kararı doğru bir karar. Sergen Hoca'nın tepkisine neden olan pozisyonda Beşiktaş lehine faul verilmesi gerektiğini de belirtmeliyim. Tartışılan bir başka konu da Sergen hocanın alacağı cezanın ne olacağı üzerine… Hakemler kırmızı kart sonrası Sergen Hoca'nın diyaloglarıyla ilgili ekstra bir rapor düzenlemedikleri sürece, Sergen Hoca'nın kırmızı kart görmesine sebep olan hareketlerinden dolayı alacağı ceza bir maçı geçmez.

Haberin Devamı

Telefon görüşmesini kanıtlayamazsınız

Beşiktaş kulübesinde yardımcı antrenörlerden birinin telefon görüşmeleri ekrana yansıyınca, Sergen Yalçın'ın kulübe ile iletişim kurduğu tartışmaları doğdu. Talimatlara göre; kulübe ile ihraç edilen bir hocanın iletişime geçmesi cezai yaptırım doğurur. Cezası da ağırdır. Ancak burada iletişimin Sergen Hoca ile yapıldığını kanıtlayamazsınız. Kulübede telefon kullanmaya engel bir durum da yok. Dolayısıyla bu görüntülerin bir cezalandırma için kullanılması mümkün değildir.

DAKİKA 47: Uğur'un eline gelen topta penaltı yoktu. Devam kararı doğruydu.

DAKİKA 54: Sivasspor golünde bence problem yoktu. Öncesinde Kenan kendini kolay yere bırakıyor, faulden söz edemeyiz. Sonrasında ise Rıdvan’a faulü gerektirecek bir müdahale yok.

DAKİKA 64: Josef'in Felix'e yaptığı faulün karşılığında sarı kart çıktı. Bu pozisyonda Josef rakibinin tendonunun üzerine bütün ağırlığı ile yaralayıcı bir müdahalede bulunuyor. Pozisyonda sarı kart değil, kesinlikle kırmızı kart çıkmalıydı.

YORUM YAZ