MENÜ

Doğru tercihler

Abone Ol Google News

“Derbi için iki alternatif var. Biri Çakır, diğeri Meler” diye iki gün önce yazmıştım. “MHK risk almak istemezse maç Çakır’a, MHK riski göze alır ve bu zorlu maçın altından kalkabileceğini düşünürse maç Meler’e gider” diye de eklemiştim. Atmosferi yüksek bu maça aday olacak performans ve tecrübe seviyesine sahip çok az hakemimiz var. Bunlardan bazıları da takımların kara listelerinde. Maça Palabıyık atansa; yakın zamandaki Trabzonspor maçından; Özkahya atansa ilk yarıdaki kural hatası tartışmalarının olduğu Alanyaspor maçından; Kalkavan atansa-üst üste olmaz ama- Ankaragücü maçından dolayı Fenerbahçeliler itiraz sesi yükseltecekti.

Haberin Devamı

MHK’yi eleştiremeyiz

Jailson-Belhanda kavgasının olduğu derbiyi yöneten Aydınus atansa, bu kez Galatasaraylılar isyan edecekti. Göçek performans düşüklüğü, Kardeşler de tecrübesizliği sebebiyle bu derbinin yükünü kaldırabilecek durumda değiller. Dolayısıyla geriye Çakır ve Meler kalıyor. Bu perspektif bize, MHK’nin elindeki kadro nispetinde, en doğru iki tercihten birini kullandıklarını gösteriyor ki, bu anlamda atamayı eleştiremeyiz.

Haberin Devamı

Tek handikabı var

Meler, kısa zamanda büyük adımlar atarak, hem tecrübe hem de kariyer olarak epeyce mesafe kaydetti ancak böyle bir derbi atmosferi yaşamadı. En büyük handikabı bu... Pozisyon ve skor şansı yanında olursa, oyunculara kendini kabul ettirebilirse, maçın kontrolünü eline alabilirse; başarılı olabilir. Aksi bir durumda ilk çaldığı düdükten itibaren, yükselen atmosferde tecrübesizliğinin kurbanı olabilir. Çok dikkatli olması gerekir.

Beklenen oldu: Aydınus

Beşiktaş-Trabzonspor maçına yine tahmin ettiğim gibi Fırat Aydınus atandı. Türkiye’de oynanan her zor maça, eğer takımlarla yakın zamanda bir problem yaşamamışsa Aydınus zaten aday oluyor. Daha önce sayısız bu zorluk seviyesinde maçlar yönetti ve altından başarıyla kalktı. Gününde olan bir Aydınus için bu maç tam dişine göre.

YORUM YAZ