MENÜ

Doğru mesaj zamanı

Abone Ol Google News

Gündemde yine hakemler var. Eleştirilerde haklı olan taraflar olduğu kadar, “doğru bilinen yanlışlar” üzerinden yapılan eleştiriler de var. Sezon başından beri yaşanan bu tartışmaları bitirmek için MHK değişti ama tartışmalar bitmedi. Yeni MHK’yi yaşananlardan çok fazla sorumlu tutamıyorum. Devraldıkları enkazı kaldırmaya çalışıyorlar. Yıpranmış, hırpalanmış ve moral olarak sıfırı tüketmiş bir hakem gurubuyla karşı karşıya kaldılar.

Haberin Devamı

Hakemler memnun

Kısa zamanda önemli adımlar attıklarını söylemeliyim. Hakem arkadaşlarla konuşuyorum. Her klasmandaki hakem “Kendimizi değerli hissetmeye başladık” diyorlar. Bu çok önemli... Eğitim konusunda önemli adımlar atıldı. Alt liglerdeki hakemler dahil eğitimler sıkılaştırıldı. Bu hafta yine Jaap Uilenberg Türkiye’ye geliyor. 4 gün süren eğitimler yapılacak. İtalyan eğitimci Giovanni yardımcı hakemlerin eğitimi için gelirken, Hollandalı hakem Danny Makkelie VAR eğitimi için geliyor.

24 saatte analiz

Hakem atamalarında ödül ceza sistemine geçildi. Kadro imkânları el verdiği ölçüde hata yapan hakem bedelini ödüyor maç alamıyor. İsmin ve kokartın önemi yok. Göçek de bekliyor, Kalkavan da... Gerekirse bir hakemi 4 gün kullanan MHK, yönetiminden memnun olmadığı hakemi maça atamıyor. Hakemlere anında geri dönüşler yapılıyor ve yönettikleri maçlardaki kritik kararlarıyla ilgili görüntüler 24 saat içinde kendilerine gönderiliyor.

Haberin Devamı

Güven adımları

Bir de yasaklı hakemler konusu vardı. MHK bu işe de el attı. Bülent Yıldırım Kadıköy’e, Ali Palabıyık uzun süredir gidemediği Dolmabahçe’ye gitti. Başakşehir maçlarının uzağında kalan Yaşar Kemal Uğurlu, Başakşehir maçına atandı. Bunlar hakemlere de güven aşılayan adımlar.

Sıra Çakır ve Öztürk’te

Ancak önemli bir itirazım var. Cüneyt Çakır 3.5 yıldan beri Trabzonspor maçlarına çıkamıyor. Keza Ümit Öztürk Galatasaray Trazbzonspor maçından beri 7 haftadır maç alamıyor. Ki Öztürk Cuma günü İskoçya’da uluslararası bir maçta Türkiye’yi temsil edecekken, Türkiye’de maç alamıyor. “MHK biz hakemin arkasındayız ve her hakemi her takımın maçına veririz” mesajı vermeye çalışırken, mesajı eksik verirse anlamı kalmaz.

YORUM YAZ