MENÜ

Derbide favori Cüneyt Çakır

Abone Ol Google News

Son 4 haftada, MHK’nın atama prensibini bir düzene oturttuğunu ve hakem performanslarının da iyiye gittiğini düşünüyorum. Dünkü atamalara bakılırsa Cumartesi oynanacak derbinin hakemi de belli. Favori Cüneyt Çakır, plase ise Halil Umut Meler.

Haberin Devamı

Hafta arası/hafta sonu, ilerleyen bir fikstürümüz var. Cezalılar, sakatlar derken bir de Kovid belasına yakalanan hakemler oluyor ki son dakika hakem değiştirmek gerekebiliyor. Bu sıkışık takvimde, ufak tefek hataları göz ardı edersek; özellikle son dört haftada, MHK’nın atama prensibini bir düzene oturttuğunu ve hakemlerin performanslarında da iyiye gidiş olduğunu söyleyebilirim.

Lidere Arslanboğa

MHK, sene başında hesapsız/plansız şekilde, genç ve yeni yüzleri sahaya sürme politikasını rafa kaldırdı. Daha dengeli atamalar yapıyor. Bu dengeli atamaların izlerini bu hafta da görebiliyoruz. Özellikle üç büyük takım maçlarına son maçlarının altından başarıyla kalkan, tecrübeli isimleri vermişler. Suat Arslanboğa liderin maçında düdük çalacak. Hayli zor maç. Galatasaray maçını sorunsuz geçen Arslanboğa, yükselen performansıyla bu tür zor bir maçı hak etmişti.

Haberin Devamı

Vasatı aşamıyorlar

Zirvenin diğer iki ortağı; Galatasaray’ın maçında Arda Kardeşler, Beşiktaş’ın maçında ise Alper Ulusoy var. Bu iki ismin sezon performansı vasatı aşamıyor olsa da son yönettikleri maçlarını kusursuz tamamlamışlardı. Sıkışık takvimde, zirve maçlarına uygun, tecrübeli ve zinde hakem bulma konusunda MHK’nın zorlandığı aşikar... Dolayısıyla günün şartlarını da göz önüne aldığımızda olabilecek en doğru isimlere karar verilmiş gibi görünüyor.

VAR atamalarına göre

Bu haftanın atamalara bakarak, hafta sonu Kadıköy’de oynanacak derbi maçının hakemi ile ilgili de fikir sahibi olabiliyoruz. Gerçi haftanın VAR görevlendirmelerini gördükten sonra daha net bir fikre sahip olabiliriz ancak şimdilik görünen Cüneyt Çakır’ın bu maç için favori olduğu... Geçtiğimiz hafta Beşiktaş-Trabzonspor maçını kusursuz atlatan Halil Umut Meler “Ben de varım!” mesajını MHK’ye gönderdi. MHK’nın eli güçlendi. Öyleyse: “Derbi için favori Çakır, plase Meler!” diyebiliriz.

YORUM YAZ