MENÜ

Dar kadroyla bu kadar!

Abone Ol Google News

Yusuf Namoğlu, sezon başından beri hakem kadrosunu ekonomik kullanamadı. Kadroyu çok dar tuttu, kendi hareket alanını kısıtladı. Hatalı ve plansız yapılan atamalar, hakemlerin yıpranmasına ve tek tek elden çıkmasına neden oldu. Şu anda bazı takımlarla bazı hakemleri bir araya getirmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca da, önemli maçlara atayabilecek elinizde çok fazla hakem de kalmıyor.

Haberin Devamı

Hakem hataları böyle doğuyor

Bu hafta zor geçmeye aday, Başakşehir- Galatasaray maçına atanan Ümit Öztürk, 2019 yılında göğsüne FIFA kokartı takacak. Kariyer olarak bu maça çıkmasında bir engel olmasa da son haftalardaki performansı vasatın üzerine çıkamıyor. Dün akşam Avrupa Ligi’nde, Halil Umut Meler’in ilave yardımcılığını yapan Öztürk, bugün öğlen saatlerinde Türkiye’de olacak ve hemen ertesinde önemli bir göreve çıkacak. Hakemleri bu frekansta göreve zorlamak, performansı dikkate almadan sadece maça hakem atama gayretinde olmak tabi ki maçlardaki hakem hatalarını da doğuran ana etken.

Performansı farksız değil

Haberin Devamı

Benzer bir atama Trabzonspor - Beşiktaş maçı içinde geçerli. Zorlu maçlara atayacak yıpranmamış isim bulmakta zorlanan Namoğlu, yakın zaman önce zorlu Trabzonspor-Fenerbahçe maçına atadığı Meler’i bu maça da uygun bulmuş. Meler’in de son haftalardaki performansı da diğer hakemlerden farksız değil.

Hesapsız harcayan esnaf gibi

Fakat yine aynı şeyi tekrarlayacağım: Bu kadar dar ve yıpranmış kadroda hareket alanı kalmayan Namoğlu’na bu aşamada söyleyebileceğimiz bir söz kalmadı. Parası bolken hesapsız harcamış, şimdi beş parasız kalmış bir esnaftan farkı değil Namoğlu’nun durumu.

YORUM YAZ