MENÜ

Çakır ve Kalkavan'ın cezası bitmedi!

Abone Ol Google News

Eldeki hakem kadrosu hem sayı olarak hem de yetenek olarak hayli zayıf ve yıpranmış. 9 maça 9 hakem bulmak, 9 da VAR atamak çok kolay değil. Atanan isimlere baktığınızda kusur bulmak kolay ama MHK penceresinden bakınca, hak vermemek de mümkün değil. Fenerbahçe’nin maçında Hüseyin Göçek var... Uzun süredir 3 büyük maçlarında görev alamıyordu. En son 9 Mart 2019’da görev yaptığı Başakşehir-Fenerbahçe maçından bu yana 3 büyük takımın maçında ilk kez sahaya çıkacak. Tecrübesi fazla ama son zamanlarda performans olarak geride bir isim.

Haberin Devamı

Zorbay Küçük çok yetenekli

Trabzonspor’un maçında Zorbay Küçük düdük çalacak... Çok genç ve bir o kadar yetenekli bir isim. Tecrübe eksiği var. İleride çok iyi hakem olacağını düşünenlerdenim. MHK kendisini zor maçlara hazırlıyor gibi. Umarım kendisine güvenenleri mahcup etmez.

Uğurlu vasatı aşamadı

Galatasaray’ın evinde oynayacağı maçta da Yaşar Kemal Uğurlu var. Performans olarak vasatı aşamayan Uğurlu; yıpranmış hakem kadrosu içerisinde kısmen yeni jenerasyonu temsil ettiği için şanslı. Zor maçlarda görev buluyor. İlk yarının son haftasında yönettiği Sivasspor maçında faul değerlendirmeleriyle saç baş yoldurmuştu.

Haberin Devamı

Şansalan için kader maçı

Beşiktaş’ın Sivasspor’la oynayacağı maçta ise yine çok genç bir hakem görev yapacak. Tecrübesi çok sınırlı olan Şansalan dikkatimi çeken bir istatistiğe sahip... İlk yarıda 9 maçta görev almış ve en çok maç yöneten 4 hakemden birisi konumunda. Görev yaptığı maçlar içerisinde verdiği kararlara VAR müdahalesi hiç olmamış. Yani VAR’a sırtını dayamamış, ne gördüyse çalmış. Bu maç kariyeri açısından çok önemli bir maç olacak...

17. hafta da boş geçmişti

MHK; Aydınus, Çakır ve Kalkavan’a bu hafta görev vermedi. Aydınus’un son maçındaki performansı MHK’yi memnun etmemişti. Belli ki o yüzden beklemiş. Çakır ve Kalkavan ise 17. Haftayı ve kupa haftasını boş geçmişlerdi. Serdar/Vida pozisyonunda MHK; Çakır ve Kalkavan’la aynı görüşte olmadıklarını açıklamıştı. Demek ki MHK’nin gözünde bu iki hakemin cezaları bitmemiş.

YORUM YAZ