MENÜ

Bunun adı acizlik feryadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

MHK yanıltıcı bilgilerle dolu, laf kalabalığı yeni bir açıklama daha yaptı. TFF bünyesinde birçok alt kurul var. Bunlardan biri de MHK. Bu MHK öyle işlere imza atıyor ki; her hafta yaptığı icraatları kamuoyuna izah etmek durumunda kalıyor. Bu bile tek başına ne kadar karmaşık işler çevirdiklerini ortaya koyuyor. Dün yapılan açıklamanın özünde deniliyor ki, “Abdullah Yılmaz maçları ciddiye almıyordu, hatalar yapıyordu, sürekli savunmasını alıyorduk” O zaman ben de soruyorum, ‘22 hakemin bulunduğu A klasmanında, Abdullah Yılmaz bu atadığınız maçla birlikte, neden en çok maç verdiğiniz 5 hakemden biri?’ Hem ‘hakem kötü’ diyorsun hem de en çok maçı ona veriyorsun.

‘Sövdüler ama umursamadı’

“Arkasından sövdüler umursamadı!” diyecek kadar küçülttüğün hakemi, açıklamada, “haftanın en zor maçı” diye nitelendirdiğin maça neden atıyorsun? “Futbol ekonomisi, marka değeri” ifadelerinin dillerden düşmediği günlerde; maçtan önce kırılan sprey tutacağının yedeği olmadığı için utanması gerekenler, sesini en çok yükseltenler oluyor. “Ankara’da bir hakemden temin etme gayreti göstermedi!” diye açıklama yaparak komik duruma düşüyorlar. Abdullah Yılmaz şu ana kadar yönettiği maçlarda kırık bir not almış olsa, “sprey tutacağına” kadar düşenler, kesin onu da buraya yazmaktan zevk duyarlardı. Bir sayfa açıklama yapıp, hakemi suçlayarak temize çıkmayı umut edenler, “Ben aciz kaldım” diye feryat edenlerdir.

İşte o açıklama

“Abdullah Yılmaz, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu tarafından müsabaka gününden 2 gün önce telefonla aranmış, karşılaşmanın önemine yönelik dikkati çekilmiştir. Önceki müsabakalardaki konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan hataları hatırlatılarak bu müsabakayı küçümsememesi gerektiği, bu müsabakaya gözlemci ile birlikte ayrıca MHK Üyesi Erol Ersoy’un da görevlendirileceği, performansının bundan sonraki görevlendirmeleri etkileyeceği, cihetle özenli olması gerektiği iletilmiştir.”

PFDK'ya sevk edildi

Abdullah Yılmaz’ın istifasının ardından MHK’da sular durulmuyor. TFF dün yapılan toplantının ardından hakemliği bıraktığını açıklayan deneyimli hakemi tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevketti.

Bu sevk ne demek!

Deniz Çoban: ‘TFF ile bağımı koparttım’ diyen birini cezalandırmaya kalkmak... İlk etapta komik ve mantıksız geliyor. Aslında arkasında büyük bir kurnazlık var. Yaptıkları her işi eline yüzüne bulaştıran TFF ve MHK; mevcut hakemlere büyük bir gözdağı veriyor. Talimata göre Yılmaz’ın 3 ay ceza alması durumunda ileride gözlemcilik, MHK üyeliği ve başka görevler yapması imkânsız hale geliyor. Yılmaz üzerinden diğer hakemlere; “Akıllı olun, bizi zorda bırakmaya kalkarsanız; bu kapıdan bir daha giremezsiniz!” demek istiyorlar.





YORUM YAZ