MENÜ

Bu mücadele için çok erken!

Abone Ol Google News

Merkez Hakem Kurulu, cesaretli atamalarına devam ediyor. Seyircisiz ve atmosferi düşük maçlar MHK’nin işini fazlasıyla kolaylaştırıyor. Ama unutmayalım ki yeni görev almaya başlayan hakemlerin zor anlarda neler yapabileceklerine, tartışmalı kararlar verdikleri maçlarda, baskı altında kaldıklarında nasıl reaksiyon göstereceklerine dair kanaatimiz henüz tam olarak oluşmadı. Derbiler diğer maçlardan çok daha farklıdır. Her düdüğün tek tek eleştirildiği, tepkilerin kat kat fazla olduğu maçlardır. Böylesi zor geçmeye aday bir derbi için MHK, Türkiye’de tecrübesi en düşük hakemlerinden birini tercih etti.

Haberin Devamı

Ligdeki 9. maçı

Ligde 9. kez düdük çalacak hakemimizin daha önce kariyerinde Fenerbahçe ya da Beşiktaş maçı yok. Numanoğlu’nun performansını değerlendirebilmemiz için bize referans olabilecek, şu ana kadar yönettiği en zor sınav bu sezonki Galatasaray-Alanyaspor maçı. Numanoğlu; sezona iyi başlayan, bu kadroda 3. yılını yaşayan, önceki iki yılda toplam 4 maç yönetebilmiş bir hakemimiz. Hakemlik yeteneklerinin olduğu muhakkak ama tecrübe olarak çok gerilerde olduğu da aşikâr... Bu maçta tecrübesizliğinin kurbanı olmazsa, atmosferi düşük bir maç oynanırsa altından kalkabilir ama ya aksi olursa?

Haberin Devamı

Değişim olmalı ama...

Elbette Türk hakemliğinde bir değişime ihtiyacımız var. Fakat değişim adı altında derbiye bu kadar tecrübesiz bir ismi koymak ne kadar mantıklı? Bu maçı yönetebilmesi için yönettiği tek referans maç Galatasaray-Alanyaspor maçı olan bir hakem için henüz derbi erken değil mi? Yanılmayı çok isterim ama bence çok erken!

YORUM YAZ