MENÜ

Bu maçın altından kolay kalkamaz

Abone Ol Google News

Çarşamba günü bu sütunlarda, “Mantıklı bir atama olursa, derbinin hakemi Halil Umut Meler olur.” diye yazmıştım. “Gündoğdu’nun; akla, mantığa uymayan o kadar çok uygulaması oldu ki, olmayacaklar içinden, en olmayacak hakemi bulup bu maça atayabilir.” diyerek de yazımı bitirmiştim. Gündoğdu yine yanıltmadı! Geçtiğimiz hafta Kayserispor- Fenerbahçe maçını yöneten Atilla Karaoğlan’ı, Fenerbahçe- Galatasaray maçına atadı.

Haberin Devamı

Dünyanın hiçbir yerinde, bu rutinde bir atama olmaz/olamaz. Oluyorsa, orada çok büyük bir iş bilmezlik, son anda değiştirilmek zorunda kalınmış bir karar ya da kabul edilemeyecek bir plansızlık vardır. Gündoğdu’nun bulunduğu makam, bu sıraladığım olumsuzlukları taşıyabilecek bir makam değildir! Serdar Tatlı’nın, Beşiktaş ve Galatasaray’ın maçlarına üst üste aynı hakemi atadığı akıllara gelebilir. O dönem, Tatlı ve iki kulüp arasında hakem tartışmaları üzerinden bir gerginlik vardı.

O atamalar da kabul görmemiş ve iş Serdar Tatlı’nın istifasını istemeye kadar gitmişti. Hatta şu an MHK’da olan iki üye bizzat beni arayarak, üst üste aynı hakemi aynı takımın maçına atamanın “Büyük fiyasko!” olduğundan bahsetmişlerdi. Tatlı’yı bu işi bilmemekle ve ortamı germekle suçlamışlardı! 3 hafta önce oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisinde performansı fazlaca eleştirilen ve iki takımın da tepkisini çeken Karaoğlan, geçtiğimiz hafta Kayserispor-Fenerbahçe maçında da atması gereken oyuncuyu sahada tutmuştu.

Haberin Devamı

Performans olarak gerilerde, atama prensibine uymayan, yönettiği maçlarda özellikle kart gösterme konusunda canının istediği gibi hareket eden Karaoğlan’ın; bu maçın altından kolaylıkla kalkabileceğini tahmin etmiyorum.

YORUM YAZ