MENÜ

Az kişi az ceza

Abone Ol Google News

Sevkler, beklenenin aksine; sadece üç futbolcu, bir antrenör ve iki kulüp görevlisiyle sınırlı kaldı. Sevklerin bu kadar gecikmesine, tüm görüntülerin titizlikle incelenmesi gerekçe gösteriliyordu. Sevklerden sonra gördük ki 15 günlük çalışmada, bizim ekranlardan gördüğümüzden farklı bir tespit yapılamamış. Hukuk müşavirliğine göre soyunma odası koridorlarında da hiçbir şey yaşanmamış.

Haberin Devamı

Alt sınır ihtimali yüksek

Maçın dört temsilcisinin yazmış olduğu sayfalarca raporda, bizim görebildiklerimiz dışında, sevk edilmesi gereken başka hiç kimsemin ismi yer almamış. “Tedbirsiz” yapılan sevklerden sonra anlaşılıyor ki: “TFF, cezaları mümkün olduğu kadar alt sınırdan uzaklaşılmadan vermek, mümkün olduğu kadar az kişiyle sınırlı tutmak istiyor.”

Bana göre buradan çıkacak sonuç (Tahkim süreci tamamlandığında)

 - Trabzonspor’a 5 maçı geçmeyecek seyircisiz oynama cezası verilecektir. (Faillerin yakalanması ve genel yargılamaya tabi tutulmaları hafifletici gerekçe olacaktır)

 - Kavgadan ve sportmenliğe aykırı hareketlerden sevk edilen futbolculara alt sınırdan uzaklaşılmadan 3 maç ceza öngörülecek ve 12 Madde (Haksız Tahrik) indirimi yapılarak, 1 maç cezaya karar verilecektir.

Haberin Devamı

Ceza dahi çıkmaması mümkün

 - Daha fazla ceza çok mümkün görünmediği gibi, “Ceza tayinine yer yoktur!” denilmesi de ihtimal dahilindedir.

Son bir not: Fenerbahçeli oyuncularının sevkinin “Saldırı” yerine “Kavga” maddesinden yapılmasında bir hata görmüyorum. Saldırıya karşılık verme durumlarında yapılan sevkler bu güne kadar “Kavga” maddesinden yapılmıştır.

YORUM YAZ