MENÜ

Aydınus'a VAR gerek

Abone Ol Google News

Hakemliğin son 7 yılında imzası olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu’na sormak isterim: Bu hafta oynanacak Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi için 7 yılda alternatif bir hakem yetiştirebildin mi? diye. Yine Fırat Aydınus, yine Cüneyt Çakır. Üçüncü bir isim yok! Perşembe günü bu sütunlarda yer alan yazımı yukarıdaki cümlelerle bitirmiştim. Yazımda da belirttiğim üzere, elinde iki seçeneği olan Namoğlu bu maç için Aydınus’u uygun gördü. Sıradaki derbiye de Çakır’ı atar... Bu alternatifsizlik, Türk hakemliğinin seviyesini gösteren acı bir gerçektir.

Haberin Devamı

Çoğunlukla iyi yönetti

Geçmişte yaşanan Emenike olayı... En son kupada oynanan maçta Şenol Güneş’in başına gelenler ve yarım kalan maç... Geçtiğimiz hafta hatalı bir kararla oyundan atılan Medel’in bu maçta oynamayacak olması ve bu duruma Beşiktaş camiasının öfkesi... Bahsettiğim konular, adından dolayı zor geçmesi beklenen maçı daha da zorlaştıran sebepler olacak. Aydınus kariyerinde bunun gibi birçok derbide düdük çalmış ve bu maçlardan çoğunlukla yüzünün akıyla çıkmış bir hakem. Gününde olur, maça iyi hazırlanır, maç planını doğru yapar, psikolojiyi ve maç kontrolünü elinde tutarsa başarılı olmaması için bir neden yok.

Haberin Devamı

İletişimi iyi olmalı

Aydınus’u belki de maçta en çok zorlayacak konu, VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulaması olacaktır. Sistemin henüz yeni olması, adaptasyon sürecinin tamamlanmaması, sistemde yaşanan aksaklıklar, sistemden beklentinin yüksekliği; derbideki hakem tartışmalarını zirveye taşıyabilir. Hataya tahammülü olmayan futbol kamuoyunun “VAR” uygulamasının olduğu maçta yapılacak bir hataya tahammülü hiç olmayacaktır. O yüzden bu maçta video başında kimin görev yapacağı da çok önemli. Hem Aydınus’la iletişimi iyi hem de VAR konusunda başarılı olan bir ismin derbiye VAR olarak atanması gerekir.

YORUM YAZ