MENÜ

Avrupa'nın gözdeleri, Türkiye'de hedefte!

Abone Ol Google News

Bu hafta 4 kulüp birden hakemlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamaların özneleri; Meler, Çakır ve Göçek...

Haberin Devamı

Haklılar/değiller konusuna girmeden bazı bilgiler aktarmak istiyorum.

Hakemimiz Hüseyin Göçek, 25 Şubat’ta Doha’da yapılacak olan FIFA 2022 Dünya Kupası aday hakemler seminerine VAR kategorisinde katılacak. Önümüzdeki süreçte FIFA’nın turnuvalarında ve 2022 Dünya Kupası’nda video başında görev yapacak.

UEFA’nın havuzundalar

UEFA, Portekiz ve İspanya’da seminer yapacak. Cüneyt Çakır’la birlikte Hüseyin Göçek, Halis Özkahya ve Barış Şimşek de UEFA’nın VAR eğitimlerine dâhil olacak. Çakır Şampiyonlar Ligi maçlarında bu ekiple görev yapacak. VAR sisteminin devreye girmesiyle, Şampiyonlar Ligi’nde İlave Yardımcı Hakem uygulaması olmayacak. Göçek, Şimşek ve Özkahya UEFA VAR havuzunda yer alacak. Halil Umut Meler, UEFA Hakem Kurulu’nun gözdesi durumunda. Türkiye’nin Avrupa’daki 2 numarası olacak.

Bahsi geçen isimler açısından Avrupa’da hal böyle... Ama Türkiye’de bu isimler hedef tahtasında.

Haberin Devamı

Hakem hatalarını isimler üzerinden tartışıyoruz. Deniz Ateş Bitnel’in hakemlikten el çektirilmesi; İlker Meral’in, İlker Coşkun’un, Süleyman Abay’ın, Çağatay Şahan’ın Süper Lig maçlarından uzaklaştırılması, kanayan yaraya merhem olmadı.

İsim üzerinden yürütülen tartışmalar, asıl sorumlular için kalkan oldu.

İcraatın başında Namoğlu var... Eğitimi veren, aksaklıkları çözmekle görevli olan, hakemleri maça atayan o... Bir aksilik varsa, hesabı önce o vermeli. Somut ve anlaşılır bir hesap...

Suçlu Tokat mı olacak!

Kupa maçları hakemleri açıklandı. Haftalardır hakem olarak görev verilmeyen, neden görev verilmediği bilinmeyen, bu sezon Süper Lig’de 1 kez, 1. Lig’de 2 kez görev verilen; kupada 2. Lig takımlarıyla Süper Lig takımlarının oynadığı, kimsenin sonucunu merak etmediği maçlara atanan Serkan Tokat; Fenerbahçe-Ümraniye maçına atanmış!

Hakem kötü maç yönetecek olursa (Umarım Tokat başarıyla maçın altından kalkar), suçlu Serkan Tokat mı olacak?

YORUM YAZ