MENÜ

Atanması sürpriz değildi

Abone Ol Google News

Hakemliğin ayrıntılarına sahip olan kime sorsanız, size bu ismi söylerdi. Çünkü tecrübelileri sıraladığınızda ya da olmayacak isimlerin üzerini çizdiğinizde geriye sadece Uğurlu kalıyordu. Alternatifi dahi yoktu. Bu nedenle Uğurlu tercihi sürpriz değil.

Haberin Devamı

Ligin sonu yaklaştıkça hakem tartışmaları da zirveye çıkıyor. Açıklamalar ardı ardına geliyor. MHK ve hakemler açısından da işlerin içinden çıkılmaz bir hâl aldığını söylememiz de gerekir. Hiçbir dönem olmadığı kadar kural hatası itirazının yapıldığı sezonu yaşıyoruz. Hiçbir dönem görmediğimiz mevzular yaşanıyor, hakemler mahkemeye veriliyor. MHK maça hakem atıyor, hakem karşılaşmaya çıkmadan başka bir maçta hata yaptığı için müsabakadan alınıyor. Ödül/ceza birinci öncelik olması gerekirken; hata yapanlar maçtan maça koşarken, bazı hakemleri sahalarda göremiyoruz.

Soruların cevabı yok

Yazılı ve görsel basında, “Maç verilmeyecek hakemler listesi!” diye listeler dolaşıyor, gerçekten de o hakemlere belli süre maç verilmiyor. Sonra bir bakıyoruz, bu hafta listede adı olan hakemlere maç veriliyor. Listede adı bulunan hakemlerin suçları neydi, neden beklediler, bu hafta ne oldu maça çıkıyorlar? Bu soruların hiçbir cevabı yok. MHK’da kaotik bir yönetim biçimi hâkim.

Haberin Devamı

Eleştirmeye diğer maçlardan başlayalım

Bu hafta önemli bir maça sahne olacak. Trabzon’da oynanacak maçı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Bu maça Uğurlu’nun atanması sürpriz bir durum değil. Pazartesi gününden itibaren hakemliğin ayrıntılarına sahip olan kime sorsanız, size bu ismi söylerdi. Çünkü bu maçı yönetme tecrübesine sahip kişileri sıraladığınızda, olmayacak kişilerin üzerini çizdiğinizde geriye sadece Uğurlu’nun ismi kalıyordu. İkinci bir alternatif de yoktu. Şu maksat ya da bu maksatla değil; Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yönetecek tecrübeye sahip ve ismi en az tartışma yaratacak isim bu maça atanmış. Durum onu gösteriyor. Hakem başarılı olur olmaz başka konu ama “Atamayı eleştireceksek, eleştirmeye diğer maçlardan başlayalım!” derim.

YORUM YAZ