MENÜ

Atamalar riskli!

Abone Ol Google News

Süper Lig’de ilk yarının son haftasına geldik. Önemli hakem yanlışlarının olduğu çok sayıda maça şahit olduk. Ama kabul edelim iki haftadır hakem performanslarında az da olsa iyiye doğru bir gidiş görünüyor. Özellikle geçtiğimiz hafta için “İlk 20 haftanın en iyisiydi” diyebilirim. Sahadaki hakemlerin çaldığı düdükler, elbette hakem performanslarının en belirleyici unsuru... Fakat doğru maça doğru hakemi bulup atamak ve eğitimlerde hakemlere yerinde/etkili mesajlar verebilmek de başarının temel aşaması. Hatırlayalım. Bazı haftalarda, “Genç yüzleri kazanma” arzusunda ölçü kaçınca iş nerelere gitmişti. Hem genç isimler yıpranmış hem de MHK zor durumda kalmıştı. İlk yarının son haftasında bir-iki isim dışında tecrübeli hakemler tercih edilmiş. Galatasaray’ın zorlu Malatya deplasmanına Türkiye’nin 2 numaralı hakemi Ali Palabıyık atanarak risk alınmamış. Ancak aynı tespiti zirvenin diğer iki takımı Beşiktaş ve Fenerbahçe maçının hakemleri için yapamayacağım.

Haberin Devamı

Kural hatası dahil...

Lider Beşiktaş’ın maçına bu sezon neredeyse her yönettiği maçta problem yaşayan Ali Şansalan atanmış. Geçtiğimiz yıl flaş bir çıkış yakalayan Şansalan’daki düşüş bütün hızıyla devam ediyor. Liderin maçına tercih edilmesini önemli bir risk olarak görüyorum. Diğer yandan Fenerbahçe maçına atanan Alper Ulusoy isminde de risk alındığı fikrindeyim. Ulusoy, ligimizin tecrübeli isimlerinden olmasına rağmen üç büyük maçlarında performansı bir türlü vasatı aşamıyor. Tartışılan yönetimler sergiliyor. En son karlı havada yönettiği Başakşehir-Sivasspor maçında da kural hatası dahil bir çok önemli hataya imza atmıştı ve bu denli zor bir maç için olumlu sinyaller verememişti.

Haberin Devamı

Erkan Özdamar’a görev...

Diğer yandan olaylı şekilde Antalyaspor-Trabzonspor maçını yönetmek üzere Antalya’da otelinde beklerken görevden alınan Erkan Özdamar’a da 7 gün sonra görev verilmiş. “Bir haftalık bir bekletme için gencecik bir hakemi bu uygulamaya muhatap bırakmaya değdi mi?” diye sormadan edemiyorum.

YORUM YAZ