MENÜ

Asla yarı yolda bırakmaz

Abone Ol Google News

Göreve gelen MHK futbolumuza hayırlı olsun. Ben Zekeriya Başkan’ın başarılı olacağına inananlardanım. Kendisiyle 3 yıla yakın görev yaptım. Bana “Hakemlik hayatında karşılaştığın, bu işi hakkıyla yapan 3 MHK başkanı say!” deseniz, Zekeriya Alp ilk üçte olur. Geçmişte, hakemlerle sağlam bir iletişim kurdu. Başkan-hakem ilişkisinden çok abi kardeş gibi bir yakınlığı var. Adalet duygusu sağlam, ekibini çok iyi organize ediyor. En büyük özelliği hakemine sahip çıkar, yarı yolda bırakmaz. Sağdan soldan gelen baskılarla hakem harcamaz ama hakemliğe yakışmayan davranışları olduğuna inandığı hakemin de gözünün yaşına bakmaz.

Haberin Devamı

Ders çıkarmasını da bildi

Görev yaptığı dönemde elbet hataları da oldu ama ders çıkartmayı da bildi. Bu döneminde de hataları olacaktır. Hatasız olmasını bekleyemeyiz. Ama emin olun “O kişiye, bu kuruma, şu kulübe yaranayım” diye bir tavrı olmayacaktır. Yeni MHK Perşembe akşam saatlerinde açıklanmıştı. Başkanla cuma saat 10.00’da görüştüm. “Yarım saate kadar ilk toplantımıza başlıyoruz ” dedi. 24 saat geçmeden yeni kurul iş başı yaptı. “Zorlukların farkındayız ama üstesinden gelecek gücümüz ve inancımız var” dedi.

Haberin Devamı

‘Liste bana ait’

Kendisine ekibini sordum: “Eşrafta, istediğim özelliklerde her ismi değerlendirdim. Ekibimdeki isimlere olumlu bakan da olumsuz bakan da olacaktır. Düzgün, dürüst, geçmişte adı olumsuzluklar içinde anılmamış, çalışkan ve bana katkı sunacağına inandığım bir ekip yaptım. Ne Nihat Bey (Özdemir) ne de bir başkası bana tek bir isim önerdi. Liste tamamen benim tercihlerimle oluştu. Bir önceki görev dönemimden 6 arkadaşım var. Oğuz Sarvan ve Murat Ilgaz kurulda olmasa da birlikte diğer alt kurullarda görev verdiğim arkadaşlarımdandı. Aramıza Ahmet Şahin ve Yunus Yıldırım ilk kez katıldı. Bugün start verdik, sezona en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

YORUM YAZ