MENÜ

Akıllar 2 pozisyonda kaldı

Abone Ol Google News

1- Golü atan Harry Kane ofsaytta değil. Mazraoui ise arka bölgede şeklen ofsayt pozisyonunda. Mazraoui, savunma pozisyonunda olan Sanchez’i bloklayarak, pozisyon almasını etkileyen bir hareket yapıyor. Top kaleye girdikten sonra yardımcı hakem, ofsayt bayrağını kaldırarak golü iptal ediyor. Fakat biz yardımcı hakemin bu bayrağı kime, ne için kaldırdığını bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Çizgiyi görmemiz gerekirdi

A- Yardımcı hakem bu bayrağı Harry Kane için kaldırmış olabilir. Bu durumda VAR’ın gol kararı vermesi doğru fakat ekranda Kane için çizilmiş bir ofsayt çizgisi görmeliydik. B- Yardımcı hakem bu bayrağı Mazraoui için kaldırmış olabilir. Bu durumda hakem pozisyonu izledikten sonra yardımcının ofsayt kararını değiştirmeliydi. Çünkü bu yoruma muhtaç bir durumdu ve hakemin kenara gelip bu yorumu kendisi yapması gerekirdi. Her iki seçenekten fazlası oldu ve hakem iki kez VOR incelemesi (Hakemi kenara davet etmeden Video Operasyon odasında VAR tarafından yapılan inceleme) ardından golü verdi. Bu senaryoda ne olduğunu anlamak da çok mümkün olmadı.

Haberin Devamı

Upamecano’da açı yanılttı

2- Torreira’nın golünden önce Icardi’nin ofsaytta göründüğü çizgi de tartışma yarattı. Çizginin Min-jae yerine Upamecano’dan çekilmesi gerektiği söylendi. Yarı Otomatik Ofsayt teknolojisinde hangi oyuncunun kale çizgisine daha yakın olduğunun tespiti manuel değil sistem tarafından otomatik yapılıyor. Dolayısıyla Upamecano’nun kale çizgisine daha yakın görünüyor olması açı dolayısıyla oluşan bir göz yanılması.

YORUM YAZ