MENÜ

Adamına göre adalet olmaz!

Abone Ol Google News

MHK, VAR görevleri olan Koray Gençerler ve Atilla Karaoğlan’a hafta içi de görev verecekti, ancak performanslarını beğenmedi, vazgeçti. Fatih Karagümrük-Trabzonspor müsabakasında ağır hatalar yapan Halil Umut Meler ise Fenerbahçe maçında. Ödül/ceza doğru uygulama. Ama “adamına göre” olursa fayda yerine felaket getirir!

Haberin Devamı

Bu haftanın atamalarına ayrıntılarına girmeden bakarsak, “Doğru ve yerinde atamalar!” diyebiliriz. Lider Beşiktaş’ın maçına tecrübeli Ümit Öztürk atanırken, Trabzonspor’un maçına bir numaralı hakemimiz Cüneyt Çakır, Fenerbahçe’nin maçına üç numaralı hakemimiz Halil Umut Meler, Galatasaray’ın maçına da yine FIFA hakemlerimizden Arda Kardeşler atanmış. Her maça, maçın seviyesine uygun isimler bulunmuş...

Verdiği maçları geri aldı

17. hafta maçları hafta içi oynanıyor. Pandemi talimatları gereği, test süreleri dikkate alınarak hakemlere tebligatlar cumartesi günü yapıldı. Hafta sonu oynanan 16. hafta maçlarında VAR görevi olan Koray Gençerler ve Atilla Kararoğlan, 17. hafta maçlarında düdük çalacaklardı. Bu iki hakemin hafta sonu maçlarındaki VAR performanslarını beğenmeyen MHK, bu iki hakeme verdiği maçları geri aldı, başka hakemlere verdi. Buraya kadar sorun yok!

Haberin Devamı

Hangi kritere göre...

Bu noktada aklıma şu soru geliyor. Hafta sonu Karagümrük-Trabzonspor maçında VAR görevi olan Halil Umut Meler için de aynı uygulama neden yapılmadı? Trabzonspor golü öncesi Nwakame’nin faulünü hakeme bildirmeyen, Trabzonsporlu Marlon’un karnına gelen tekmeye sessiz kalan Halil Umut Meler hangi kritere göre başarılı bulunarak Fenerbahçe maçına atandı, gerçekten öğrenmek istiyorum.

Önce atamalarda eşitlik!

Adaleti atamalarıyla sağlayamayan MHK, sahadaki hakemden adalet beklemesin! Ödül/ceza hepimizin arzuladığı bir uygulama. Ama “adamına göre” uygulanacak olursa, fayda yerine felaket getirir, benden söylemesi...

YORUM YAZ