MENÜ

Yola kiminle devam edecekler?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Hikayesi ne zaman başlar” diye merak ettiğim maç ağır aksak tempoda giderken ‘Emenike efekti’yle bambaşka bir hal aldı. Ben hakem kararı konuşmayı ne becerir ne tasvip ederim. Lakin bu maç Fırat Aydınus’un veremediğini düşündüğüm kartlarıyla bambaşka bir hale büründü. Emenike’nin ‘bileşik sarı kartları’nı -taraftarla kurulan centilmenlik dışı ilişki, forma çıkarma, sahayı izinsiz terk etme ve izinsiz içeri girme- atlamadı, vermedi. Veremedi... Aynı süreçte Emre Belözoğlu’nun Beşiktaş yedek kulübesine dönük tavrını da -küfür içeren- görmezden gelinmemesi, not edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Beri yandan sormak gerek. “Sahi, hakem sayısı neden bu kadar artırılmıştı? Sadece bürokratik nedenlerden dolayı mı?”

Gelelim maça... Beşiktaş esasen Brugge’e karşı oynaması gereken düzen ve oyuncu topluluğuyla sahadaydı! Atiba/Veli formasyonlu Beşiktaş ideal düzenini yakalıyor, rakibine gol pozisyonu verme konusunda da cimrileşiyor, bu açık. Sahaya ideal düzeniyle çıkan Fenerbahçe ise üst üste iki stoper hatasıyla yakaladığı Emenike’nin pozisyonu ve gol dışında dişe dokunur bir tehlike yaratamadı. Alper’in şutu ise sadece şuttu. Bu maçla birlikte onun için sıklıkla dillendirilen, ‘adam eksilten, ‘dikine oynayan oyuncu’ retoriği de bir süreliğine rafa kaldırılır umarım..

Sakatlıklar hocaları zorladı

Dün akşam en düşük seviyede oynanan bir derbi izledik. İki kale arkası tribünü kapatılınca taraftarlar da tezahürat konusunda organize olamadı. Sadece ıslık ve Emenike aleyhine bağırış çağırış!
Kuşkusuz ki sakatlıklar nedeniyle zorunlu oyuncu değişiklikleri hocaların elini bağladı ama görüldü ki Fenerbahçe’nin istatistik üstünlüğüne rağmen ‘takım hızı’ düşük ve bu da onların ayağına dolanıyor.

Doğru oyuna rağmen...

Beşiktaş doğru oynadığı maçı ‘orta-ileri’de verimli olamayınca kaybetti. Bu zevksiz maç sanırım ‘Sow mu, Emenike mi?’ sorusuna yanıt olmuştur. Ancak yine sanırım bu maç Beşiktaş yönetimini de yakıcı birkaç soruyla başbaşa bırakmış olmalı; “Gelecek sezon yola kalede en kritik maçlarda belirsiz olan Tolga ve yedek kulübesinde Biliç’le devam mı edilecek?”

YORUM YAZ