MENÜ

Yerleşim problemleri

Abone Ol Google News

Maça dengeli başlarken Szalai'nin çıkışında yakalanan topta gerek rakip hücumu gerek Fenerbahçe savunma reaksiyonu ders niteliğindeydi. Vitor Pereira maç önünde yerleşimden çok 'oyun dinamikleri'nden söz etmişti ama üç savunmacının bir oyuncu üzerine çullanmaya çalışması önemli bir göstergeydi. Alan bilgisi olmaksızın 'dinamik' oluşturmak mümkün olamıyordu. Devamında Valencia'nın birkaç girişimi dışında devrenin sonuna kadar uzun süre kendine gelemedi Fenerbahçe…

Haberin Devamı

'Üretkenlik tıkandı'

İkinci devreye tam tersi, dinamik başlayıp dinamik sürdürdüler. Arayıp durdular ama golü bulamayınca üretkenlik yavaş yavaş tıkanmaya başladı. Sakin kalan Olympiakos'un fırsatları gözlediği o kadar belliydi ki! Altay'ın karşıdan gelen toplardaki kurtarışlarındaki takipsizlikler iki ve üçüncü golleri getirdi. Üçüncü gol de tıpkı ilki gibi savunmadaki yerleşim problemlerini açık seçik ortaya koydu. Gol altı savunmacıya karşı üç hücumcudan geldi çünkü savunma şaşkın ve alana hakim değildi.

'Boğulmayı sürdürüyoruz'

Haberin Devamı

Ülke futbolu birbiriyle didişip eski yanlışlarını tekrarlayıp durdukça Kapıkule dışından gelen her takım haniyse 'öğretmen edası'yla davranıyor. Biz de gerçekçi eleştiri/özeleştiri yerine hamasi nutuklar atıp o nutukların içinde kayboluyoruz. Yani, bizimle Avrupalı rakipler arasındaki o kocaman farkın kapanması için yapılması gerekenleri bildiğimiz halde, takım fark etmeksizin anlamsız münakaşalarımızda boğulmayı sürdürüyoruz.

YORUM YAZ