MENÜ

Yavan oynasa da problemi çözdü

Abone Ol Google News

Devre bittiğinde Avni Anıl’ın muazzam şarkısı düştü hatrıma; “Aşk bu değil yapma güzel/Sen insanı öldürürsün.” Futbol bu olamaz! Sahaya zorla itilmiş gibi oynanan ilk devrenin gerekçeleri, Malatya adına deplasman, Trabzon için UEFA maçları olduğu savulanabilir. Şu gezegende daha fazlası oynanıyorsa bizde oynayabiliriz.

Haberin Devamı

Malatya’nın düşürdüğü tempoya itiraz etmeyen Trabzon bu hantal tarzıyla takımın yarısına devre boyu tatil yaptırdı neredeyse! Herhalde sahadaki büyük marifet Sosa’ya güveniyorlardı o da güveni boşa çıkarmadı.

Trabzon’un ikinci devre ne yapacağı daha bir önem kazandı. Hücumu zenginleştirecek ekstra denemelere kalkışmadılar ta ki 78’deki gole kadar. Ciddi hücum aksiyonları tertip edemeyen Malatya, Gökhan Töre’nin ilk deparında sakatlanıp çıkmasıyla maçtan vazgeçince oyuna da bir canlılık geldi Trabzon lehine. Ancak Pereira gereksiz yere alanını boşaltınca, Eren Tozlu’nun golü geldi.

Gecenin sorusu

Sahaya ayak basan 28 futbolcudan 19’u yabancı! Sık sık iddia edilir ya ‘Yabancı sayısı arttı ve ligimize kalite geldi’ diye. ‘Acaba?’ Bizim çocukların yapabileceklerinden fazla yapılan neydi dün akşam?

Haberin Devamı

Maçın starı

‘Yok’ demeye dilim varmadığı için Sosa ile Abdülkadir Parmak’ı not edeyim. Bir de Yusuf Sarı; çoğu oyuncu gibi ezbere içeri kesmek yerine golü atan Pereira ile yaptığı ver-al nedeniyle.

Maçın olayı

Ülkede vasatı aşamayan oyunun temposu zaten düşük. Bu yavaşlıkta temas sayısı artıyor ve yatanın yerden kalkmadığı oyun da bir türlü ritim bulamıyor. Bu maçta onlardan biriydi.

Kısa mesaj

Trabzonspor oynayabileceği seviyenin hayli altındaydı. Buna rağmen problemi çözdü. Ancak artık sadece kazanmak yetmiyor. İzleyeni hop oturtup hop kaldırmak da bir o kadar değerli ve bu takım bunu yapabilecek kalibrede.

YORUM YAZ