MENÜ

Terlemeden sonuca gitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sağolsun öyle ya da böyle, Fikret Orman’ın doğaçlama başlattığı polemik maç öncesi gündemi aldı götürdü! Buna karşın ‘orta sahası olmayan’ Beşiktaş’a karşı ‘ligin flaşh takımlarından’ biri olarak gösterilen Göztepe ise ‘öte yaka’ya geçmekte dahi zorlandı. Medel/Necip gibi sert defans önü hattı rakibi kaleden uzak tuttukça Beşiktaş haniyse terlemeden sonuca gitti. Beşiktaş, futbol oyun kitabının ‘basit oyna sağlam oyna’ ilkesini ihlal etmeksizin elini kolunu sallayarak sonuca gitti. Taa ki 70’e kadar!... Lakin maçın başı hariç o ana kadar ritm bulamayan Göztepe üçüncü gole rağmen oynamaktan vazgeçmedi. Tıpkı tribününün eğlenmekten vazgeçmemesi gibi.. Yine de, Halil’in golüne direkten dönen topa rağmen sahadaki icra maçı değiştirmelerine yetecek yoğunlukta değildi. Rotman’ın ‘Türk futbol geleneği’ne uygun olarak kendini attırmasının ardından da oyunu tamamen kaybettiler. Ve böylece Beşiktaş sıkıntılı bir haftayı ‘top çevirerek’ tamamladı.

Gecenin sorusu

Maçın belki de en etkisiz oyuncusu Demba Ba üzerinde bu kadar fırtına koparmaya gerek var mıydı? Ve Pektemek? Hakikaten bu denli geride mi?..

Maçın starı

Bu tip maçlarda yıldız belirlemek zor. Kalbimden geçen isim; Mustafa Pektemek. Herkesin merakla beklediği Larin’e gol atması için verdiği o zarif pas vesilesiyle.

Maçın olayı

‘Olay’ diye nitelenecek herhangi bir şey gözüme çarpmadı. Sanırım not edilecekler, Göztepe tribünün maç boyu süren eğlencesi ve Cyle Larin girerken gösterilen yüksek teveccüh!

Kısa mesaj

Beşiktaş içerideki iki maçı kazasız atlattı. Gelecek haftayı da aynı güvenle atlatırsa kilidi açacak anahtarı eline alır gibi görünüyor.

YORUM YAZ