MENÜ

Tedavi öncesi iyi başlangıç

Abone Ol Google News

Ülkemizdeki pas kalitesizliğine bağlı düşük takım hızı probleminden nasibi alanlardan biri de Beşiktaş. Bu açığı, ‘önde baskı oyunu göz boyaması’yla kapatmaya çalışıyorlar ama bu kez de defansif zaaflar netleşiyor.

Haberin Devamı

Rize’nin başlarda gömülü oynayıp hızlı çıkmaya çalışacağını tahmin etmek zor değildi. Beşiktaş, Ljajic tasarımı organizasyonda birçok oyuncusuna temas ettirerek attığı muazzam golün ardından bu bağı bir daha uzun süre kuramadı. Öte yandan sonuçsuz ataklar için öne çıktıkça Rize fırsatları birbirini kovaladı ve geri koşmak zorunda kaldıkları için de yorulmaya başladılar.

Rizeli futbolcularsa sanırım kaçırdıkça ‘Nasılsa atacağız’ diye düşünmüş olmalılar ki kaçırmayı sürdürdüler. Nihayetinde ilk golde olduğu gibi bir kez daha çoklu hücuma kalkıp sonuç aldılar. Beşiktaş ikinci yarıda keskin bir düşüş yaşamış olmasına rağmen rakibin kaçırdıklarına bağlı olarak maçı kazandı.

Gecenin sorusu

Rize çoğunlukla söylendiği gibi bu kez ‘basit goller yemedi’ ama sormak gerek o basit golleri nasıl oldu da atamadı? Ve Beşiktaş, bunca yaşanana rağmen o pozisyonları nasıl oluyor da rakibe veriyor?

Haberin Devamı

Maçın starı

Öncelikle Ljajic. İki golü de tek başına tasarladı dersem yanlış olmaz. Defansif zaafları sürse de Gökhan Gönül çalışkanlığını golle tamamladı. Skoda ile Boldrin de her fırladıklarında Beşiktaş savunmasını savururken Trabzon’dan gönderilen Fernandes de iyilerdendi.

Maçın olayı

İkinci yarıdaki keskin düşüşe rağmen Sergen Yalçın’la ilk maçını kazanmayı bildi Beşiktaş. Bu vesileyle Sergen Yalçın da iyileştirmesi gereken noktaları yerinde test etmiş oldu.

KISA MESAJ

Beşiktaş’ın sorunu ‘teknik dokunuş’tan ziyade bazı oyunculara olan ‘zorunlu bağlılık’tan kaynaklanıyor. Bu bağlılık da hem oyunu hem takımın geleceğinin kurgulanmasını güçleştiriyor.

YORUM YAZ