MENÜ

Sonucu Konya belirler!

Abone Ol Google News

Son beş yılını Abdullah Avcı ile ilk dörtte bitiren hatta bunun ikisinde uzun süre şampiyonluk ikilisinde kalan Başakşehir, onca yılın birikimini taçlandırmaya çok yakın. İlginçtir, Avcı’nın Başakşehir’le kolları sıvadığı sezon Jurgen Klopp da Liverpool’a başlıyor. O şampiyon, diğeri takımsız!

Haberin Devamı

Yaptıkları, rakiplerin yapamadığı gibi

Başakşehir, Okan Buruk ile varolan düzeni türevleyince yerinde sayan ligin önünde kalmayı başardı. Öyle ki, maçları çözen bazı goller, kendi yaptıklarından çok rakiplerin yapamadığı gibi göründü. Rahat, basit, güvenli ve düzenli oynuyorlar. Yani, futbolun insandan, onların oluşturduğu takımdan beklediği şeyler... Sadece bu nedenle bile şampiyonluğa yakınlar...

Sadece Rize'de güldü

Konya ise pandemi sonrası oynanan iki maçta düzenli oyundan sonra sadece Rize maçından güler yüzle ayrıldı. Bu da o iki maçtaki oyunun tesadüfi ya da diğerlerinin yapamadığı ile açıklanması sonucunu düşündürür. Yine de topun yuvarlıklığı ve ihtiyacı olanın mecburi yaratıcılığı, yani Konya’nın yapacakları belirleyecek maçın sonucunu. Kısacası Başakşehir için kolay olmayan bir maç diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

KISA MESAJ

Başakşehir yakın ama ihtiyacı olan Konya geri kalan haftaları hem yukarıda hem aşağıda karmaşıklaştırabilir. Sadece bunun için bile oynamaya/izlemeye değer bir oyun futbol!

YORUM YAZ