MENÜ

Savunma oturmadan hücum edilemez!

Abone Ol Google News

Memleketimizde transferler genel olarak iki temel yanlış üzerinden yürüyor, yürütülüyor. İlki, zaman içinde azdırılmış taraftar arzusunun öne konulması... İkincisi, yine bu azdırılmış arzuya bağlı olarak işe hücum oyuncularından başlanması. Oysa takım kurmanın ‘altın kuralı’ işe savunmadan başlamaktır. Bizde ise genellikle önce santrfor ya da kanat bulunur, takım arkaya doğru oluşturulur. Ligin ilk devresi biterken stoper aramaya çıkmış takım bolluğu tam da bu nedenledir!..

Haberin Devamı

Dorukhan’ın durumu...

Beşiktaş’ın adı geçen ilk transferi de kanat forveti görünen Tyler Boyd!.. Oysa şampiyonluk yılları ya da Şampiyonlar Ligi puanları önden daha çok orta ve arkada yapılanlar sayesindedir. Marcelo, Tosiç, fabri, Adriano, Gökhan zaman zaman da Caner’in salınımlı performansı ile önlerindeki hattı tutan Atiba, Dorukhan, Medel gibi savunmacılardan kaynaklanır gösterişli sonuçlar. Düşünün yine bir stoper olan Ersan’dan bile gelir kalemine artı yazmıştır Beşiktaş. Bugün Vida’nın yanında kimin oynayacağı ya da onun kiminle yedekleneceği temel sorudur. Geçen sezonun iyisi Dorukhan’ın takımda kalıp kalmayacağı belirsizken gözlerin fazlasıyla bu hatlarda olması gerekmez mi?

Haberin Devamı

Avcı’nın Mahmut kararı şampiyonluğu kaybettirdi

Abdullah Avcı’ya geçen sezon şampiyonluğu kaybettiren parametrelerden biri Mahmut Tekdemir’in stopere çekilmesi olmuştur. Başakşehir’de Epureanu’nun yokluğunun nelere mal olduğunu hatırlayalım? Bu tercihle hem ezberlenmiş orta saha oyunu kaybolmuş hem o bölge savunması geçirgen hale gelmiş hem de Mahmut mesafe kaybettirilerek geriden oyun kurmak gibi pek de hevesli olmadığı bir yere gönderilip takım işleyişi sekteye uğratılmıştır. Ve yine aynı anda Galatasaray savunmasını Luyindama ve Marcao ile güçlendirerek farkı yaratmıştır. Benzeri olumsuz örnek milli takımda defalarca Mehmet Topal’dan stoper icat etmeye kalkışılarak yaşanmıştır.

Oğuzhan alternatif yaratır

Bankalar Birliği ile yapılandırmaya gittiği haberleri yapılan Beşiktaş’ın kafa yorması gereken ilk bölge defans, ardından da hemen önlerindeki ikilinin yedeklenmesi olmalıdır. İyi bir sezon başı hazırlığı geçirdiğinde Oğuzhan o bölgede alternatif hamleler yaratarak Ljajic/Burak/Güven üçgenini farklı aksiyonlarda kullanma konusunda Avcı’nın elini güçlendirebilir. Elbette bu Oğuzhan’ın futbolcu ve bu oyunun bir mutluluk oyunu olduğunu hatırlamasıyla mümkündür. En kötü zamınında bile milli takıma çağrılıyorsa bu ihtimal hala çok güçlü demektir. Ezcümle, savunmayı oturtmadan futbolu sürdürülebilir hale getirmek mümkün değildir. O nedenle buradan başlamak önceliktir. “yediğimden daha çok atarım” türü sloganlar kulağa hoş gelse de sizin rakipten fazla attığınız her gol gösterse gösterse ötekinin savunma yoksunluğunu gösterir.

YORUM YAZ