MENÜ

Öylesine bir maç ve üç puan!

Abone Ol Google News

Ülke futbol vasatı o kadar düşük ki, kimin ne kadar iyi kimin ne kadar kötü olduğunu tespit etmek deveye hendek atlatmak gibi! İlk devre boyu ya defans arkasına atılan uzun toplar ya da ortalarla gemisini yürütmeye çalışan Beşiktaş, ‘’kaderin cilvesi’’ bu ya golünü kornerden buldu. Omar Colley’in kafa vuruşunda Sivas savunmasını duruşu ve kalecisi Ali Şaşal Vural’ın reaksiyonu da bu yazının ilk cümlesinin ispatı sayılabilir. Devamında zaten topu ve oyunu elinde tutan Beşiktaş rakip tehdidini de bertaraf edince güle oynaya rakip alana geçti. Ve Muleka, Aboubakar, Rashica iş birliğiyle bir de boş kale golü attı!

Haberin Devamı

Beşiktaşlılar sevindi

Maçın ikinci devresi de ilkinde farklı akmadı. ‘’Ayrıntı’’ları belirleyeceği düşünülenlerden Alex Oxlade Chamberlain neredeyse hiç, Milot Rashica ise gol dışında bol bol orta çalışınca oyuna fark koyamadılar. Gerçi onlar çıkana kadar 50’den fazla ‘’uzun top’’ oynamıştı Beşiktaş. Yani onların da işi ‘’şansa kalmıştı’’!. 75’te Sivas üst üste iki pozisyon yakaladı. Esasen bu iki pozisyonun merkezinde Colley vardı. Girişimlerden birini Mert savuşturdu diğerini Modou Barrow kullanamadı ve sıradan oyun ilk yarı golleriyle Beşiktaş lehine nihayet erdi. Bu maç için tribüne gelen Beşiktaşlılar da televizyon başındaki Beşiktaşlılar da kuşkusuz sevinmiştir. Ancak onca zahmete katlanıp stada gidenlerin izledikleri oyun karşısında sevinçlerinde bir miktar burukluk epeyce de şaşkınlık olduğu tahmin edilebilir. Maraton alt tribündeki boşluklar da bir şeyler anlatıyor olsa gerek.

Haberin Devamı

Adalet tecelli etti mi!

Son olarak bir not... Başından beri, ‘’VAR oyuna adalet getirdi’’ diye özetlenebilecek tutarsız bir önerme vardır. Dakika 45’te Colley rakibi Rey Manaj’a fauller dahil etmediğini bırakmadı. Ancak görüntülerle de sabit ki, Manaj ayağa kalkıp kendine temas etmediği halde kafa travması geçirmişçesine yerde çırpındı ve rakibine sarı kart verdirdi. Bu hakemi aldatmaya yönelik tavır VAR’daki ekranlar dahil hepimizin gözü önünde cereyan etti. Şimdi sorarım; ‘’Adalet sizce tecelli etti mi?’’ Yoksa ‘’VAR sarı karta karışmıyor’’ diyerek işin içinden çıkacak mıyız? Bir soru daha; ‘’Bu gibi durumlarda VAR hakeme yardımcı olsa daha doğru olmaz mı?’’

YORUM YAZ