MENÜ

Önemli bir fırsata sahip...

Abone Ol Google News

Her işte olduğu gibi futbolda da antrenman temeldir. O olmadan değişim, ilerleme ve yükselme sağlanamaz. Alex Ferguson sonrası MANU’da göreve getirilen David Moyes’a verilen ilk öğüt mealen şöyleydi: “Sir’ün yaptıklarını yapmak zor elbette ancak futbolcuların senin için oynamalarını sağlayabilirsen işin kolaylaşır.”

Haberin Devamı

Sergen Yalçın öncesi Beşiktaş’ın durumu biraz da bu minvaldeki eksiklerden kaynaklı görünüyordu. Yalçın’la eğlenmeyi unutmuş görünen Beşiktaş takımı yavaş yavaş futbolun bu yanını hatırlıyor gibi.

Bilinir, Sergen Yalçın eğlenceli bir simadır ve bu da oyunculara yavaş yavaş geçecektir. Önemli olan sahaya sürülecek oyuncuların hangi gerekçelerle tercih edildiğini diğerlerine anlatacak uygun dili bulmakta. Çünkü her futbolcu oynamak ister ve oynamadıkça arıza verme eğilimine girme ihtimali artar. Bu da antrenmanları “sakatlar”.

Bir iki dokunuş

Yaş ortalaması düşünüldüğünde takım fiziksel olarak iyi düzeyde görünüyor. Ofansif verimliliği artıracak bir iki dokunuş -örneğin, Burak Yılmaz’ın düştüğü ofsayt sayısını azaltmak gibi - takım enerjisinin ligin sonuna yarışmanın içinde kalacak biçimde sürmesini sağlar.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın öne oyunu önemseyen bir teknik adam olarak tanınıyor. Ancak özellikle beklerin defansif zaafları oyunu önde tutmaya pek de izin vermiyor ve bu nedenle kaleci ile stoperler fazla göze batıyor. Manasız ortaların sayısını düşürüp, kolektif oyunu öne getirdiğinde Beşiktaş yarışın içinde kalacaktır.

Yinelemek önemli

Sergen Yalçın ile oluşan iyimser havayı diri tutmak şart. Gerilmeden, vara yoğa itiraz etmeden, Beşiktaş’ın eskide kalmış sempatik tarzını canlandırmak da işlerin yoluna girmesine önemli oranda yardımcı olacaktır. Sadece kazanmak değil, kazanmayı anlamlı hale getirecek tutum ve davranışları biteviye yinelemek önemli. Beri yandan kaybetse de kazanmış vakurluğunda kalabilmeyi becerebilmek de...

Beşiktaş en azından benim için tüm bunların toplamından daha yüklü kültüre sahip bir takımdı. Sergen Yalçın tüm bunları canlandıracak önemli fırsata sahip. Kullanır kullanmaz orasını zaman gösterecek.

YORUM YAZ