MENÜ

Onca pası 'orta'ya kurban vermek!

Abone Ol Google News

Orta yapma hastalığına tutulmuş Beşiktaş’ı sıtmalı bir hasta gibi titreyerek izliyorum! O ara bir arkadaşım arayıp hangi maçı izlediğimi sordu. ‘’Elbette Beşiktaş maçı, hangisi olacak’’ dediğimde karşıdaki ses; ‘’Kaç canını kurtar! Arsenal-Tottenham maçını izlerken ben yoruldum!’’ Hem Beşiktaş taraftarıyım hem de gazetede yazarım, çaresizce bizim diyarın maçında kaldım. Maç önünde Şenol Güneş’in, ‘’Deplasmandan gelen pazartesi oynuyor denildi. Ama biz Pazar 17.00’de oynuyoruz’’ dediğini okuyorum bana gönderilen mesajlardan. Ertelenirken seslerini çıkartmadıkları maçın çarşamba günü oynanacağını unutmuş olabilir elbette!.. Ben orasına değil de topu yüzde 70 elinde tutan bir takımın ilk yarı boyunca yaptığı sonuçsuz kalan 18 ortaya odaklandım. Acaba pazartesi oynasalar kaç orta yaparlardı? Şut sayıları ise 10’du ilk devrede. Dolayısıyla organize etmek için didindikleri hücumlar ortalarla eridi gitti. Ve dramatik olan ise ikinci yarının başında yedikleri goldü!

Haberin Devamı

Bu kez benzer gol yediler

Yıllarca Caner Erkin kornerlerinde Gökhan Gönül aşırmış ve bazı golleri böyle bulmuşlardı ama bu kez benzerinden gol yediler! Gelin görün ki, 55 dakika sahada görünmeyen Vincent Aboubakar yine kornerden gelen bir başka topta hareketsiz olduğu halde çevresinde tek kişi olmaksızın boş kaleye golü attı. Alın ülkeye özgü bir gariplik daha! Ardından kısa süre önce Şenol Güneş’in şut attı diye sitem ettiği Salih Uçan, oyunun görünmeyenlerinden bir diğeri olan Alex Oxlade’i kaleciyle karşı karşıya bırakıp, golü attırdı...

Haberin Devamı

Bailly yavaşlattı

Kayseri hem moral hem fiziksel olarak çökünce iş Beşiktaş için bir tür antrenman eksiğini gidermeye dönüşecek gibiydi ki, önce Kayseri ardından Beşiktaş bol oyuncu değişikliğine gidince oyun yine söndü! Maçın ilginç anlarından biri 89. dakikada yaşandı. Korneri alan Mert Günok topu ileri fırlayan Milot Rashica’ya gönderecekti ki, Eric Bailly kendisine sarılıp oyunu yavaşlatmasını istedi. Mert’in bakışı görülmeye değerdi! Onca zahmete katlanan taraftarlar takımlarının 561 pası, 33 orta ile 21 şuta kurban verdiği şu yavan maça gelmiş ve belki bir fazla hücum izleyecekler ama ona da izin vermiyor Bailly! Ama Beşiktaş kazandı ya, daha önemli ne olabilir, değil mi?

YORUM YAZ