MENÜ

Muhteşem Kartal

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sahaya sürülen kadroyu gören Beşiktaş taraftarı Şenol Güneş’in bol gol hedeflediğini düşünmüş olabilir kuşkusuz. Lakin evdeki hesap çarşıya her zaman uymaz. Öndeki dörtlünden ikisi, Aboubakar ve Cenk Tosun, o da rakip ceza sahası önünde, baskı yaparak takım müdafaasına destek verebildi. Diğer ikisinden Talisca neredeyse hiç, Quaresma ise zaman zaman yardıma gelince ilk yarı boyunca Antalyalı oyuncular herhangi bir kontrole takılmadan Atiba’nın çevresinden dolaşıp Beşiktaş ceza sahasına inip tehlike yarattılar. Beşiktaş müdafaa hattının içine gizlenen Eto’o da öne çıkıp buluştuğu topları kenarlara yayarak işi iyice zorlaştırdı.

Tosic, gidişatı değiştirdi

Devre boyunca maçta göze çarpan en önemli eksik, iki takımında ikinci toplarda baskı kuramayışı oldu. Bu nedenle oyun, bir o bir bu ceza sahası arasında gidip geldi. Bu da oyun boyunun uzaması, haliyle maçın devamında enerji tasarrufuyla ilgili sıkıntıları işaret ediyordu. Tam devre biterken o ana kadar pek de başarılamayan bir işi Tosiç başardı. Rakip akarken kayarak girdi ve fauldü, değildi tartışmaları arasında topun Aboubakar’a ulaşmasını sağlayarak hal ve gidişatı değiştirdi... Hem gol oldu hem Antalya biri kırmızı iki sarı kart gördü!...

Quaresma işi bitirtti

Eksik Antalya mecburen güvenliği öne koyup ‘fırsat kollama’ oyununa evrilince ikinci devre ritm iyice düştü. Maçın başından sonuna Quaresma’nın bir iki cılız girişiminin dışında kanatları çalışmayan Beşiktaş da oyunu ortaya yığınca maç iyice durağana döndü. Ve sonra 64’te oyuna Necip girdi. O andan sonra Beşiktaş daha çok top kapıp daha çok oyunu enine yayar hale geldi. Oyun kenarlara açılınca da Tolgay/Caner değişikliğiyle bir hamle daha yaptı Şenol Güneş. O kanat henüz ısınmamıştı ki, Quaresma sağdan sızıp Talisca’ya işi bitirtti!.
Beşiktaş açısından, temposu düşük ama hücum yüzdesi açısından tıpkı Napoli maçında olduğu gibi-skoru büyük maçta bir kaç da oyuncu notu düşelim:
DIEGO: Antalya’nın en iyilerinden olduğu halde kendini kaybedip kırmızı kart görünce takımı aleyhine maçın sonucuna direkt etki etti.
TOSIC: Diri, mücadeleci ancak gereğinden fazla ‘sert’. Aboubakar golü öncesi Diego’nun gördüğü kırmızı karttan kıl payı kurtuldu!..
TOLGAY: Yüzüncü yıl Beşiktaş’ındaki Giunti’yi hatırlatıyor.
QUARESMA: Hem savunmaya yardıma geldi hem topu her aldığında rakibini tehdit etti.
ABOUBAKAR: Aradı, kovaladı, bastı ve golde de Talisca’ya yuvarladı. Yani yapması gereken hemen her şeyi yaptı.
TALISCA: Buldu, attı ancak takımın savunmada onun yardımına daha çok ihtiyacı olduğunu da aklından çıkarmamalı.
Ve nihayet tribün sesi, duygusu, gümbürtüsü!... Maç öncesi uzun süre kapalı tutulan ‘stat içi hoparlör gürültüsü’ Beşiktaş taraftarının ortamı ısıtmasına fırsat verdi. Onlar da yıllardır genlerine işlemiş olanı dışarı vurup oyunun asli unsuru olduklarını gösterdiler...

YORUM YAZ